Facebook Share Twitter Share

Zima lavova

Stefanija Auči

Izdavač: Laguna

Cena: 849,50 din

Na korak ste od kupovine elektronskog izdanja knjige koju ste izabrali. Ukoliko ste korisnik Eden Books aplikacije, prijavite se sa svojim podacima, a ukoliko niste, instalirajte je na svom iOS ili Android uređaju, jednostavno se registrujte i potom kupujte knjige veoma jednostavno, po cenama 50% nižim u odnosu na štampana izdanja.


849.5 din.

„Nacionalni književni događaj, pa i više od toga.“
Repubblica

Sicilijanski lavovi su pobedili. Njihova ambicija i odlučnost sada su na vrhuncu moći. Iz generacije u generaciju sticali su sve veće bogatstvo i društveni ugled. Poseduju palate, brodove, fabrike tekstila i nakita. Ceo grad se divi kući Florio, ukazuje im počasti ali ih se i plaši.

Došao je prelomni trenutak. Jedan Injacio u porodici drugačiji je od svog oca i njegovih predaka. Iako je uveren da su preduzetnička veština i sposobnost tu, u njegovoj krvi, umešene sa kostima i mišićima, naslućuje da to nije dovoljno da sačuva predačku slavu koja počinje da se urušava. Nikada neće saznati šta je to što mu je nedostajalo – da nije osećaj dužnosti, sposobnost da se pročita ljudska duša, da se shvati šta žele ljudi – pitaće se on sve do kraja života.

Odgovor na to pitanje sve vreme se nalazio kraj njega, ogledao se u karakteru njegove majke Đovane i supruge Franke. Priroda ove dve potpuno različite žene parabola je sudbine moćne porodice: uzbudljive i strašne, slavne i tragične. Jedinstvena i nezaboravna priča o veličanstvenoj porodici Florio u ovoj knjizi dobija grandiozno finale.

„Ambicije, raskoš, krivica. Iz svega toga izdiže se slika Palerma, koji raste zajedno sa porodicom Florio, njenim ljubavnicima i gospodarima. Prelepa i jeziva priča koja će vas omađijati.“
– Corriere della Sera

„Stefania Auči ponovo prepliće istoriju sa pričom o snazi i krhkosti, veličanstvenosti i posrnuću. Kao začarani čitamo na ovim stranicama o svemu: o tome ko smo sada, kakvi smo bili i šta ćemo postati.“
– Nadija Teranova
 

nav-id:

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A260663

Knjige

664

Latinica

Mek

13x20 cm

Od istog autora