Noć knjige 9–11. jun 2023.

Facebook Share Twitter Share

Izgubljeno poglavlje

Kerolajn Bišop

Izdavač: Laguna

Cena: 549,50 din

Na korak ste od kupovine elektronskog izdanja knjige koju ste izabrali. Ukoliko ste korisnik Eden Books aplikacije, prijavite se sa svojim podacima, a ukoliko niste, instalirajte je na svom iOS ili Android uređaju, jednostavno se registrujte i potom kupujte knjige veoma jednostavno, po cenama 50% nižim u odnosu na štampana izdanja.


549.5 din.

Bezvremena priča o ženskom prijateljstvu i dugo skrivanim tajnama.

Engleska danas.

Osamdesetogodišnja udovica Florens Karter zadovoljna je životom. U poznim godinama dane provodi otiskujući zanimljive grafike u društvu mačora, psa i komšiničine ćerke Alis, stidljive devojke koja je nedavno doživela traumu. Ipak, kada Flo sazna da je njena davno izgubljena prijateljica napisala knjigu inspirisanu zajedničkim boravkom u ženskoj školi, prinuđena je da se suoči s tajnom iz prošlosti…

Francuska 1957.
Florens i Lili se upoznaju u strogoj ženskoj školi u posleratnom Lionu. Od smerne mlade Engleskinje Flo očekuje se da se dobro uda i postane pripadnica visokog društva. Lili je pak drska Amerikanka, nezavisna i željna pustolovina. Uprkos razlikama, one sklapaju čvrsto prijateljstvo koje bi, kako se čini, moglo potrajati do kraja života – ili dok se između njih ne ispreči užasna izdaja.

Dok Flo čita Lilinu knjigu, teško joj je da razluči šta je istina, a šta mašta. U očajničkoj želji za odgovorima, odlučuje se da pođe na putovanje po Francuskoj u potrazi za Lili. Poziva i Alis i njenu majku da joj se pridruže, u nadi da će ih promena malo razvedriti. Po dolasku u Lion, samoj Flo će odjednom biti potrebna pomoć jer neće biti u stanju da se suoči sa dugo potiskivanom istinom.

„Ova potresna, divno osmišljena priča o prijateljstvu i oproštaju uči nas koliko je važno verovati u sebe čak i kad nam se to čini nemoguće. Podseća nas da nikad nije kasno da se pomirimo sa onima koje volimo i da oprostimo sami sebi.“
– Dženeviv Grejam

„Topla priča o nesebičnom prijateljstvu i ženama koje imaju hrabrosti da pođu neutabanim stazama.“
– Heder Maršal
 
 

nav-id:

Kategorija:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A266936

Knjige

978-86-521-4780-9

320

Latinica

Mek

13x20 cm