Hiljadu čudesnih sunaca

Haled Hoseini

Izdavač: Laguna

Cena: 499,50 din

Na korak ste od kupovine elektronskog izdanja knjige koju ste izabrali. Ukoliko ste korisnik Eden Books aplikacije, prijavite se sa svojim podacima, a ukoliko niste, instalirajte je na svom iOS ili Android uređaju, jednostavno se registrujte i potom kupujte knjige veoma jednostavno, po cenama 50% nižim u odnosu na štampana izdanja.


499.5 din.

„Neodoljiv ep.“ Dejli telegraf  

„Nezaboravno.“ Izabel Aljende  

„Trijumf.“ Fajnenšel tajms  „Ovaj roman neće dotaknuti samo najtvrđa srca...“ Gardijan  

„Ovo je snažno delo, koje tera na razmišljanje“ Literari rivju  

„Majstorsko pripovedačko tkanje... Hoseini je pisac od čije veštine zastaje dah.“ Ivning standard  

„Hoseini poseduje onaj redak dar, dikensovski osećaj za priču.“ Dejli telegraf  

„Strastvena, žestoka pripovest.... potresna i stvarna.“ Imidž  

Marijam je tek petnaest godina kada je šalju u Kabul da se uda za nesrećnog i ogorčenog Rašida, trideset godina starijeg od nje. Gotovo dve decenije kasnije, u zemlji koja ubrzano tone u propast, tragedija pogađa petnaestogodišnju Lejlu, koja mora da napusti svoj dom i stupi u Marijamino nesrećno domaćinstvo. Lejla i Marijam naći će utehu jedna u drugoj, njihovo prijateljstvo postaće veza snažna kao veza dve sestre, neraskidiva kao veza majke i kćerke.  

Kako vreme prolazi, u Avganistanu na vlast dolaze talibani, ulice Kabula ječe od puščane paljbe i bombi, a život se pretvara u očajničku borbu protiv gladi, surovosti i straha. Istrajnost dve žene nailazi na iskušenja koja nisu mogla da naslute ni u najgorim košmarima. A ipak, ljubav ume da čoveka natera na nezamisliva dela, da mu pomogne da čudesnim junaštvom prevaziđe najstrašnije prepreke. Na kraju ljubav pobeđuje smrt i uništenje.  

Hiljadu čudesnih sunaca je nezaboravan portret jedne ranjene zemlje i istinski dirljiva priča o porodici i prijateljstvu. Istovremeno prelepa i teška, priča o jednom nemilosrdnom vremenu, nesvakidašnjem prijateljstvu i neuništivoj ljubavi.

nav-id:

Kategorija:

Broj strana:

Format:

A000788

Knjige

368 strana

13x20

Od istog autora