Facebook Share Twitter Share

Magi - Kao da je bila nekad

15%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.099,00 din

Cena i do: 840,74 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 841,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Sa ljubavlju koja ne umanjuje razboritost i nepotkupljivošću koja ne slabi emociju, Dušan Vesić je ispisao važnu i potresnu knjigu o velikim mukama, blistavom daru i tragičnom kraju najveće heroine jugoslovenskog rock’n’rolla.

Njegova priča o Margiti Stefanović, koliko teskobna toliko i poštena, koliko gorka toliko i iskrena, nije samo nezaobilazan dokument za svakoga ko voli i poštuje Magi, nego i ogledalo u kojem će se prepoznati oni koji su umeli da ublaže njen bol, oni koji su se okoristili njenom nemoći i oni koji su pokazali ravnodušje pred njenim strašnim patnjama.

U isto vreme, to je razorna priča o usponu i propasti jugoslovenske srednje klase i licu i naličju Beograda. Pisana autoritativno i sa atributima istorijske rasprave, Magi: Kao da je bila nekad jeste duboko čestita knjiga koja pomera granice i postavlja nove standarde, ne samo u ovdašnjoj rock literaturi, nego i znatno šire i dalje od toga.

Ivan Ivačković 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

10. mart 2018.

440

Latinica

Mek

13x20 cm

A167023

9788652127733

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

30. april 2018.

Jasmina Ivanić

Dušan Vesić, vredni istraživač, u svojoj novoj knjizi nudi činjenice, do u detalje proverene, na osnovu kojih nam saopštava svoju neporecivu istinu o Magi. Na primer, na strani 88, autor citira deo pisma Margite Stefanović upućenog Lidiji Nikolić, iz knjige Osećanja. O. Sećanja. str. 81, kako je navedeno u fusnoti. Na osnovu tog pisma Vesić sprovodi psihološku analizu Margitine ličnosti, sa zaključkom: Ali ko bi najboljoj ribi u Beogradu tada mogao da kaže da treba da ide kod psihologa? Ovde ništa nije sporno osim jedne stvari: citirano pismo uopšte nije pismo koje je Margita uputila Lidiji, nego Lidijino pismo Margiti! To je jasno svakom čitaocu koji je do kraja pročitao ovo pismo, koje potpisuje jedna pegava Ija, u knjizi Osećanja. O. Sećanja.

Od istog autora