Noć knjige 9–11. jun 2023.

Dina 3: Deca Dine
Facebook Share Twitter Share

Dina 3: Deca Dine

20%

Cena u knjižarama: 1.499,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.199,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Pustinjski svet Arakis sada je plodan, pun vode i zelenila. Ali sam procvat planete sadrži seme uništenja. Izmenjena klima uništava pustinjske crve, a to je pogubno – ne samo po ekonomiju Dine već i po celo carstvo. Car Pol Atreid, čovek koji je doveo pustinjske Slobodnjake do političke i religijske dominacije poznate vaseljene, nestao je pre devet godina. Njegova deca, blizanci Leto i Ganima, poput oca, poseduju natprirodne sposobnosti i proročke vizije, ali carstvom u ime kuće Atreida vlada njihova tetka, Alija od Noža.

Alijina vlast nije apsolutna, a izdaja i pobuna vrebaju s dve strane. Svrgnuta carska kuća Korino kuje zaveru da se ponovo domogne prestola dok fanatične Slobodnjake na otvorenu pobunu poziva tajanstvena osoba koju zovu Propovednik.

Alija veruje da će proročkim vizijama blizanaca uspeti da očuva svoju vlast, ali Leto i Ganima imaju svoje planove – planove koji uključuju sudbinu čitave vaseljene.

Nastavljajući gde je stao s prethodnim delom serijala, Frenk Herbert u ovom maestralnom delu naučne fantastike ispituje sprege mitologije, religije, politike i moći u krhkim trenucima kad se carstva lome između čekića pada jedne despotske vlasti i nakovnja uspona nove.


„Od dvorskih intriga i pustinjskih potera do religijskih spekulacija i sukoba s vrhunskom inteligencijom u vaseljeni, ovde ima po nešto za svakog ljubitelja naučne fantastike.“ – Publishers Weekly

„Herbert u nastavku svoje sage dodaje dovoljno novih obrta, koji osvežavaju sve poznate elemente i pružaju istinsko zadovoljstvo.“ – Challenging Destiny

„Priča koja pleni svojom akcijom koliko i svojim filozofskim nazorima.“ – The Washington Post Book World

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2019.

524

Latinica

14.5x20.5 cm

A202422

9788677027056

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora