Kako se Krem istopio
Facebook Share Twitter Share

Kako se Krem istopio

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 880,00 din

Cena i do: 712,80 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 713,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Knjiga Vladana Stanojevića Kako se Krem istopio o legendarnoj grupi Cream, objavljena je kao plod saradnje Multimedia Books i Instituta za savremenu muziku.

Najavljena kao neizbežno štivo za sve zaljubljenike u muziku grupe Cream, ova knjiga je posveta generaciji koja se na rokenrol „navukla“ u šezdesetim godinama prošlog veka. Vreme u kojem se rađalo nešto novo, izazovno, posebno, vreme koje je ostavilo tragove i podstaklo mnogo mladih ljudi na razmišljanje da je promena sveta kroz muziku nešto što je sasvim moguće.

Iako se iz današnje perspektive, imajući u vidu kroz šta je svet od tada do danas prošao, to čini iluzornim, sama činjenica da je rock opstao, ukazuje da se svet ipak promenio. No, bez predvodnika kakvi su bili Bitlsi, Stonsi, Dilan… to nije bilo moguće.

Jedna od možda najvećih legendi onog doba bila je britanska grupa Krim. Iako je trajala samo nešto duže od dve godine, ostavila je nemerljiv doprinos rokenrolu. Pre svega zahvaljujući individualnim sposobnostima, inventivnosti ali više od svega novinama koje su uneli u pristupu i izvođenju svoje muzike.

Knjiga Kako se Krem istopio opisuje razvojni put grupe, od malih londonskih klubova do dugih, pre svega američkih turneja na kojima su nastupali u najpoznatijim dvoranama širom Amerike, a čije je finale bilo u londonskom Rojal Albert Holu.

Osim ovih opisa, knjiga se osvrće i na uzajamne, jako nestabilne odnose između članova grupe koji su na kraju i doveli do toga da je Krem morao da se istopi.

– Stariji čitaoci će se verovatno vratiti u to zaboravljeno vreme, dok će oni mlađi, koji će nadam se sa interesovanjem pročitati knjigu, otkriti jedan svet drugačiji od ovog današnjeg, a opet sasvim razumljiv i interesantan – kaže autor.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2021.

200

Latinica

Mek

19 cm

A257284

9788689731447

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare