Noć knjige 9–11. jun 2023.

Naučite kvantno računarstvo uz Python i Q#
Facebook Share Twitter Share

Naučite kvantno računarstvo uz Python i Q#

20%

Cena u knjižarama: 2.420,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.936,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Knjiga Naučite kvantno računarstvo pomoću jezika Python i Q# demistifikuje kvantno računarstvo. Koristeći Python i novi kvantni programski jezik Q#, izgradićete svoj kvantni simulator i primeniti tehnike kvantnog programiranja na primere iz stvarnog sveta, uključujući kriptografiju i hemijsku analizu.

O tehnologiji
Kvantni računari predstavljaju radikalan skok u brzini i računarskoj snazi. Poboljšane naučne simulacije i nove granice u kriptografiji koje su nemoguće u klasičnom računarstvu uskoro bi mogle biti dostupne. Microsoftov Quantum Development Kit i Q# jezik obezbeđuju vam alatke za eksperimentisanje sa kvantnim računarstvom, a pri tom ne morate da znate naprednu matematiku ili teorijsku fiziku.

O knjizi
Knjiga Naučite kvantno računarstvo pomoću jezika Python i Q# predstavlja kvantno računarstvo iz praktične perspektive. Koristite Python da biste kreirali svoj kvantni simulator i iskoristite prednosti Microsoftovih alatki otvorenog koda za fino podešavanje kvantnih algoritama. Autori objašnjavaju složenu matematiku i teoriju kroz priče, vizuelne prikaze i igre. Naučićete da primenite kvant na aplikacije u stvarnom svetu, npr. slanje tajnih poruka i rešavanje hemijskih problema.

Šta je unutra
• Osnovna mehanika kvantnih računara
• Simulacija kubita u Pythonu
• Istraživanje kvantnih algoritama pomoću jezika Q#
• Primena kvantnog računarstva na hemiju, aritmetiku i podatke

O čitaocu
Za programere softvera. Nije potrebno prethodno iskustvo u kvantnom računarstvu.

O autorima
Dr Sarah Kaiser radi u neprofitnoj organizaciji „Unitary Fund“ koja podržava kvantni ekosistem otvorenog koda i ekspert je za izradu kvantne tehnologije u laboratoriji. Dr Christopher Granade radi u grupi „Quantum Systems“ u Microsoftu i stručnjak je za karakterizaciju kvantnih uređaja.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

384

Latinica

Mek

25 cm

A262895

9788673105819

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare