Noć knjige 9–11. jun 2023. - Mogući tehnički problemi prilikom plaćanja karticom.

Do kraja vremena
Facebook Share Twitter Share

Do kraja vremena

20%

Cena u knjižarama: 2.420,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.936,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Svetski poznati fizičar i autor bestselera Elegantni kosmos i Skrivena stvarnost predočava nam uzbudljivo istraživanje dubokih nabora vremena i ljudsku potragu za svrhom.

Kosmos je nepregledan, i prostorno i vremenski, pa opet njime upravljaju jednostavni, elegantni i univerzalni matematički zakoni.

Na kosmičkoj vremenskoj skali, era ljudskog roda je veličanstvena ali kratkotrajna. Jednoga dana, znamo, svi ćemo umreti. A znamo i da će ista sudbina zadesiti sam svemir.

Do kraja vremena je istraživanje Brajana Grina o kosmosu i našem naporu da dopremo do njegove suštine. Grin nas vodi na putovanje kroz vreme, od našeg najtananijeg shvatanja začetka kosmosa, do najbližeg uvida koji nam nauka može pružiti o njegovom kraju. Autor istražuje kako su život i um iznikli iz prvobitnog haosa, i kako naši umovi, u nastojanju da shvate sopstvenu prolaznost, tragaju za različitim načinima da daju značenje iskustvu: u pripovedanju, mitu, religiji, kreativnom izražavanju, nauci, potrazi za istinom i našoj žudnji za bezvremenim, neprolaznim.

Kroz niz povezanih priča u kojima opisuje zasebne ali međusobno prepletene slojeve stvarnosti – od kvantne mehanike, preko svesti, do crnih rupa – Grin objašnjava kako smo dospeli ovde, nudi jasniju sliku o tome gde smo sada, i daje jasniji uvid u to kuda smo se uputili.

Pa ipak sve to naše shvatanje, koje je proizašlo iz nastanka samog života, nestaće kad se okonča sam život. A to nas ostavlja s još jednom spoznajom: tokom ovog trena koliko boravimo pod suncem, na nama je da otkrijemo sopstveno značenje.

Latimo se tog zadatka.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

448

Latinica

Mek

24 cm

A263700

9788660240776

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare