Noć knjige 9–11. jun 2023.

Špijun
Facebook Share Twitter Share

Špijun

Danijela Stil

Izdavač: Stela

Žanr: Ljubavni

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 999,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 809,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

,,U uzbudljivom novom romanu Danijele Stil, mlada žena je uvučena u opasan dvostruki život zarad svoje zemlje u Drugom svetskom ratu.

U osamnaestoj godini, Aleksandru Vikam su u raskošnoj beloj čipki i satenskoj haljini predstavili kralju Džordžu V i kraljici Meri. Ona je nežna i plavokosa, zapanjujuće lepa, i naizgled je predodređena za privilegovan život. Ali sudbina, svetski rat, i njen tih ali buntovan karakter odvode je drugim putem. Godine 1939. Evropa je u plamenu, a Engleska u ratu. Iz svog doma u idiličnom Hempširu, Aleks odlazi u London kao volonterka u jedinicama Prve pomoći. Ali ona poseduje veštine koje privlače pažnju jedne drugačije službe. Tečno govori francuski i nemački, i bila bi savršen tajni agent. Posle godinu dana, Aleks šokira svoju porodicu pojavivši se u pantalonama i s jarkocrvenim ružem na usnama. Oni nikada ne smeju da saznaju za posao kojim se bavi – niko ne sme da zna, čak ni pilot u koga se zaljubila.

Dok njena zemlja i njoj najdraži ljudi plaćaju užasnu cenu rata, Aleks uči veštinu špijunaže, što je odvodi u misije u kojima su ulog život i smrt iza neprijateljskih linija, i u dugu karijeru špijunke na egzotičnim mestima u istorijski važnim vremenima.

Roman Špijun prati Aleksine neverovatne dogodovštine u Drugom svetskom ratu i naknadno u Indiji, Pakistanu, Maroku, Hongkongu i gradu Vašingtonu, kada njen muž Ričard stupa u diplomatsku službu i oboje postaju svedoci munjevite brzine kojom se svet menja od posleratnog do hladnoratovskog. Ona živi na ivici, s tajnom koju mora zauvek da čuva."

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

250

Latinica

Mek

20 cm

A266392

9788660358358

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora