Kroz prstohvat cimeta
Facebook Share Twitter Share

Kroz prstohvat cimeta

10%

10%

za 3

Cena: 880,00 din

Cena i do: 712,80 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 713,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Bežeći od sopstvene savesti i sadašnjosti okovane beznađem, Veles Petronijević, docent estetike i večiti hedonista, donžuanovske provenijencije, u hotelskoj sobi u Italiji pronalazi prvo od mnoštva pisama davno upokojene kraljice Natalije Obrenović, čijom je sudbinom od detinjstva zaokupljen. Ta pisma s onoga sveta dovode i Velesa do smirenja i preobražaja i on prihvata ono od čega večito beži – život stvarnosti i prekrasnu ćerku koju nije želeo, a koju je odgajila njegova sestra bliznakinja Vesna. Ludo zaljubljena u muža, koji se preko noći basnoslovno obogatio, Vesna ne sluti da se iza tog bogatstva kriju laži, ubistva i elitna prostitucija iz čijih kandži smrti će se jedva spasiti Itana. Posle smrti svoje sestre bliznakinje koja je ubijena u hotelu Moskva, Itana sanja samo o osveti i po cenu sopstvenog života razo- bličava mrežu najstarijeg zanata.

***
„Dinamična pripovest komponovana u ritmičnoj smeni četiri glasa koja svoje monološke forme otkrivaju u svojevrstan dijalog koji će to uistinu postati tek na kraju, kada će svako načiniti pomak u samospoznaji i unekoliko promeniti sebe da bi razumeo i prihvatio druge.
Roman bez iluzija, ali s tračkom nade. Kroz život koji liči na crnu hroniku, zrnce nade se ne probija kao optimizam verujućih naivaca, nego kao krhka mogućnost da ljudskost sačuva lice kako bi svet uopšte opstao.” – Ljiljana Šop 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

298

Latinica

Mek

20 cm

A271901

9788682198109

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora