Facebook Share Twitter Share

Samarkand

15%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 799,00 din

Cena i do: 611,24 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

„A sada, prošetaj pogledom po Samarkandu! Nije li taj grad kralj Zemlje? Ponosit, iznad svih gradova, a u njegovim rukama njihove sudbine?“ Edgar Alan Po

Samarkand, to je Persija Omara Hajama, pesnika vina, slobodnog mislioca, genijalnog astronoma, ali i Persija Hasana Sabaha, osnivača reda asasina, najstrašnije sekte u Istoriji.

Samarkand, to je Orijent XIX veka i početka XX, putovanje u svet u kom su snovi o slobodi oduvek uspevali da odole utvarama.

Samarkand, to je pustolovina jednog rukopisa nastalog u XI veku, izgubljenog prilikom mongolskih upada i ponovo pronađenog šest vekova kasnije.

Još jednom, vodeći nas putem svile kroz najzanosnije gradove Azije, Amin Maluf nas oduševljava svojim izvanrednim pripovedačkim darom.

Amin Maluf je danas jedan od najznačajnijih svetskih pisaca. Njegova prva knjiga, Krstaški ratovi viđeni očima Arapa, već je postala klasično delo.

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

318 strana

Latinica

Mek

13x20 cm

A000137

9788674363065

Prosečna ocena

4

(1)
5
0
4
1
3
0
2
0
1
0

20. maj 2016.

Djudjamudja

Prvi deo knjige je savrsen, pisac vas vodi kroz istoriju i kroz dogadjaje tako zivopisno da imate utisak da ce se svakog trenutka ispred vas pojaviti zidine Samarkanda. Knjiga najavljuje da ce biti jedna od onih koje ne mozete da ispustite iz ruke dok je ne procitate od korica do korica. Medjutim, u trenutku kada se radnja prebacuje u blizu proslost i kada autor zapocinje pricu o novijoj istoriji Persije, roman postaje za par nijansi neinteresantniji i naporniji, mene je pred kraj zamorio. Kako bilo, toplo ga preporucujem, vredi ga procitati.

Od istog autora