Facebook Share Twitter Share

Mesečevi vrtovi - Pripovest iz Malaške knjige palih

15%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.099,00 din

Cena i do: 840,74 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 841,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

„Erikson je izuzetan pisac. Nagradite sebe ovom knjigom.“Stiven R. Donaldson

Jedan od najvećih i najambicioznijih romana epske fantastike našeg vremena

.„Izuzetan prvenac […] s potencijalom da postane najbolje delo u karijeri.“Nil Volš, www.sfsite.com

Malaško carstvo ključa od nezadovoljstva. Zemlja je potpuno opustošena beskrajnim ratovima, unutrašnjim previranjima i krvavim sukobima sa strašnim Anomanderom Rejkom, gospodarom Mesečeve ikre, i njegovim Tiste Andijima. Čak su i carske legije željne predaha posle dugogodišnjeg krvoprolića. Uprkos svemu ovome, carica Lasin nastavlja apsolutističku vladavinu uz pomoć svojih strašnih ubica, poznatih kao Kandže.

Za narednika Vrana i njegov odred Spaljivača mostova, kao i za Tetersejl, preživelu čarobnicu Druge legije, vreme posle opsade Bleda trebalo je biti posvećeno oplakivanju mrtvih. S druge strane, Darudžistan, poslednji od Slobodnih gradova Dženabakisa, još nije pao, ali su njegove moćne zidine sada privukle Lasinin krvoločni pogled.Međutim, ispostaviće se da Carstvo nije jedini učesnik u ovoj velikoj igri. Mračne, zlokobne sile se uveliko okupljaju, a čak i bogovi razmišljaju o svom sledećem potezu.

Odlično osmišljen i sveobuhvatno napisan, roman Mesečevi vrtovi, očaravajuće uzbudljiv prvenac izuzetnog autora, spada u sam vrh epske fantastike.

"Stiven Erikson je izuzetan pisac. Mesečeve vrtove sam čitao s velikim uživanjem, a sada, kada sam stigao do kraja, prosto ne mogu da odlučim jesam li više uživao u čudesnom i zlokobnom svetu Malaza i Dženabakisa, čitavom nizu odlično oslikanih likova ili u razvoju priče s raspletom poput rafalne paljbe. Najiskrenije svima savetujem da nagrade sebe Mesečevim vrtovima, a Stivenu Eriksonu sebično poručujem da piše brže."
- Stiven R. Donaldson
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2009.

631 strana

Latinica

Mek

13x20 cm

A001103

9788674368114

Prosečna ocena

4.5

(2)
5
1
4
1
3
0
2
0
1
0

22. avgust 2011.

Marvin Jakovljević

Eriksonovi "Mesečevi vrtovi" su neverovatno prijatno iznenađenje. Narativna lakoća, originalnost i bogatstvo njegove imaginacije predstavljaju čitaocu jedan potpuno novi, slikovit i upečatljiv svet. Uprkos kompleksnosti priče, velikom broju likova i narativnih linija, delo već svojim prvim stranama potpuno pleni pažnju, a sa svakom novom stranom, fantastični svet romana postaje sve realniji.

20. februar 2010.

Milica Petrović-Micko

Malaško carstvo je u ratu u kojem učestvuju i čarobnjaci i vojnici. Međutim bitke se vode i u redovima carstva, oko vlasti i moći. Kada se u opšti sukob uključe i sile mraka kao i sami Bogovi započinje konačna bitka.

Od istog autora