Facebook Share Twitter Share

Deca Hurinova - tvrd povez

10%

10%

za 3

Cena: 1.099,00 din

Cena i do: 890,19 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

„Postoje priče o Srednjoj Zemlji iz vremena mnogo pre Gospodara Prstenova, a priča ispričana u ovoj knjizi smeštena je u velikoj regiji koja se nalazila na zapadu iza Sivih Luka: zemlje u kojima je Dvobradi nekada hodio, ali koje su potopljene u velikoj kataklizmi kojom je okončano Prvo razdoblje sveta.
U to davno vreme, Morgot, prvi Mračni Gospodar, prebivao je na Severu, u velikoj tvrđavi Angband, Gvozdenom Paklu, a tragedija Turina i njegove sestre Nienore odvijala se pod senkom straha od Angbanda i rata koji je Morgot vodio protiv vilovnjačkih zemalja i njihovih skrivenih gradova.
Njihovim kratkim i strastvenim životima dominirala je iskonska mržnja koju je Morgot gajio prema njima kao deci Hurina, čoveka koji se usudio da mu prkosi i da mu se ruga u lice. Protiv njih je poslao svog najstrašnijeg slugu, Glaurunga, moćnog duha u obliku ogromnog beskrilnog plamenog zmaja. U ovoj priči o surovom osvajanju i bekstvu, šumskim skrovištima i poterama, o otporu uprkos sve manjoj nadi, Mračni Gospodar i Zmaj prikazani su izuzetno životno i jasno.
Zloban i podrugljiv, Glaurung manipuliše sudbinama Turina i Nienore pomoću đavolski lukavih i prepredenih laži i ispunjava Morgotovu kletvu.“

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

Januar 2011

304

Latinica

Tvrd

14,5 x 20,5 cm

A021505

9788677105624

Prosečna ocena

5

(3)
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0

10. jul 2018.

vivehayan

Odlična knjiga, zanimljiva, mnogo konciznija i jednostavnija od Silmariliona. Upućuje čitaoca na neke dogadjaje koji u nisu jasno objašnjeni u drugim Tolkinovim knjigama. Sve pohvale, i prevodiocu, preporučijem je kao obaveznu dodatnu literatutu ljubiteljima Tolkinovog fantastičnog univerzuma

16. jul 2015.

viktor

Ja sam ovu knjigu procitao pre Silmariliona i prilicno sam je dobro razumeo. Sto se mene tice jedna od najlepsih prica Tolkinovog sveta. Radnja je smestena u jedno drevnije doba i u drevnijem delu Srednje zemlje zbog cega je prica jos bolja. Skoro sve najbolje od Tolkina pronacice te u ovoj knjizi.SVIMA PREPORUCUJEM.Preporucio bih vam i Nezavrsene price ali su one nazalost rasprodate. Nadam se da ce uskoro i njih da stampaju. INACE DELFI KNJIZARE SU NAJBOLJE.

11. oktobar 2011.

Михаило Мандић

...

Прича која већ постоји у Толкиновом ,,Силмарилиону'', али сада као засебан роман, и то углачан, како и треба да буде. Прича о Турину, ратнику који се труди да буде јунак, али га кроз живот само прати несрећа. Сигурно најзанимљивија прича из ,,Силмарилиона'''. Одлична књига, али мислим да је издавач могао да стави неки мали предговор, јер онај ко није читао ,,Силмарилион'' неће моћи баш да похвата конце.

Od istog autora