Vesti

Izabrana dela slavnog američkog pisca Filipa Rota na specijalnoj akciji

25. maj 2020.
Filip Rot, najnagrađivaniji američki književnik svoje i obližnjih generacija u čitavom dvadesetom veku, izdvaja se kao pisac izrazite duhovitosti, dubokog uvida i saosećanja čak i za najnedopadljivije književne junake. Njegove knjige, koja je Laguna objavila u okviru edicije „Amerikana“, od srede 27. maja možete pronaći u kompletu „Izabrana dela Filipa Rota“, i to po specijalnoj ceni od 2.099 dinara. Komplet možete poručiti samo na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs, a članski i količinski popusti neće važiti.

U okviru kompleta „Izabrana dela Filipa Rota“ nalaze se naslovi „Profesor žudnje“, „Sabatovo pozorište“ i „Američka pastorala“.

„Profesor žudnje“ je zabavan roman u prvom licu koji se bavi pitanjem žudnje.

Dok Filip Rot prati svog junaka od ušuškanosti detinjstva do razuzdanih erotskih mogućnosti, od ljubavnog trougla u Londonu do duboke usamljenosti u Njujorku, Kepeš se suočava sa osnovnim nedoumicama o zadovoljstvu: kako pomiriti požudu i dostojanstvo, kako odoleti iskušenjima poroka.

„Sabatovo pozorište“ je šaljivo delo epskih razmera, a Miki Sabat je Rotov gargantuanski junak. On je ideolog ida, oličenje nedoličnog ponašanja i dionizijskog preterivanja. Međutim, vrlo je moguće da je on Rotov najveći lik, koji dominira njegovom najambicioznijom i najbogatijom knjigom.

Roman „Američka pastorala“ slika vreme velikih političkih previranja šezdesetih godina 20. veka i kao posledicu – rušenje američkog sna. Svid Levov živi američki san, ali ga jednog dana 1968. godine, ta sreća napušta. Njegova obožavana ćerka Meri se od ljupkog i promućurnog devojčurka pretvara u fanatičnu tinejdžerku, sposobnu za brutalan čin političkog terorizma.

Obogatite svoju biblioteku delima Filipa Rota i uživajte u vrhunskoj književnosti.