Vesti

Vodič kroz domaće i strane književne novitete u Noći knjige – junsko izdanje časopisa Bukmarker

07. jun 2023.
Dragi čitaoci,

Ponovo je došlo vreme za pripremanje spiskova, jer Noć knjige dolazi! Ovogodišnja letnja manifestacija, koja se održava od 9. do 11. juna, donosi mnogo hitova. Neka vam ovaj broj Bukmarkera posluži kao svojevrstan vodič kroz strane i domaće novitete.

Među domaćim hitovima obratite pažnju na naslove „Brod koji je zaplovio kroz maglu“ Srđana Valjarevića, „Srbin kojekude“ Bojana Ljubenovića i „Elegija o beloj devojčici“ Zorana Penevskog. Kada su u pitanju strana izdanja, preporučujemo, između ostalog, „Upoznaj sebe i druge“, „Pustinjski princ“, „Slatka osveta d. o. o.“, „Marija Antoaneta“...

U ovom broju ćete pronaći i sjajne intervjue sa Vladimirom Arsenijevićem i Muharemom Bazduljom, kao i s Liz Pišon i Anjes Marten-Ligan. Pisac Miomir Petrović nam je u rubrici „Tajne pisaca“ otkrio kako je nastao njegov novi roman „Krotitelji vremena“, a saznaćete i koje nove naslove iz sveta mangi možete da očekujete do kraja godine.

U stalnim rubrikama smo predstavili još mnogo odličnih naslova, kao što su „Putnik“, „Krvavi mesec“, „Ispovest maske“, „Na kašiku“ i mnoge druge.

Verujemo da vam neće biti teško da odaberete među navedenim knjigama favorite za Noć knjige. I ne zaboravite da na društvenim mrežama podelite sa nama svoj „ulov“!

Uživajte u čitanju!