Facebook Share Twitter Share

Grad tajni

15%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 999,00 din

Cena i do: 764,24 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Autor knjiga Beograd ispod Beograda, Masonski simboli u Beogradu i Tajne Novog Beograda.
Jedna od najvećih tajni Balkana je ona o grobu hunskog vojskovođe Atile, koji je sahranjen na dnu reke da mu niko nikada ne pronađe grob. Potraga za njim traje sve dok takva legenda živi, a tragači su sve uporniji bez obzira što tajna izmiče sve dublje u istorijsku tminu.

Beogradskog novinara, stručnjaka za tajnu istoriju, angažuje bogati Amerikanac da bude član ekipe koja će krenuti u potragu za Atilinim grobom. Ali tajna Atilinog večnog počivališta nije jedina tajna koja će ih pratiti na tom putu, to je samo početak nečeg većeg i mističnijeg – ključa svih tajni.

Ko su članovi tajnog društva, vlasnici istorije ili njene tajne?

Zašto je kralj Aleksandar Karađorđević držao u ruci masonski čekić dok je rušio drevni grad Žrnov na Avali da bi napravio spomenik Neznanom junaku?
 
Nikolić je napisao knjigu o vremenima daleko iza naših trajanja u prostoru i vremenu i, što je veoma bitno za čitateljstvo, pitku i zanimljivu knjigu koja ni u jednom trenutku suočavanja sa tekstom čitaoca ne ostavlja ravnodušnim i nezapitanim.
Pero Zubac

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2. jun 2011.

320

Ćirilica

Mek

13x20 cm

A001606

9788652106523

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

24. avgust 2011.

Danijela Dorado Radojičić

Napokon se i kod nas pojavilo delo koje sam nosala sa sobom u kuhinju, u kola, na bazen, čak sam, zanemarivši na najgrublji način elemenarnu pristojnost, čitala i tokom obroka. (A to je najbolja preporuka. Jer ako mogu da se odvojim od knjige - onda mi nije baš... nešto mi fali). Elem, sa kakvim smo samo žarom hrlili da obiđemo strane ruševine i tragove iščezlih svetova, a prava otkrića su nam bila i bukvalno pod nogama? To nam je svojstveno, tuđe je uvek slađe. A da li je? Kroz Grad tajni proveli su me neobična i dvolična Marijana, autor lično (roman je u pisan u prvom licu), tragač za grobom hunskog vođe Atile Majkl, i tajanstveni stari Maksim. Svi likovi su izuzetno životni i živi, promišljanja na razne večno aktuelne teme lucidna i brojna. Tajansveni američki bogataš srpskog porekla Majkl angažuje tim ne bi li ostvario svoj san i pronašao Ailin grob. Od tog trenutka kreće uzbudljivo putovanje korz vremenske i one druge hodnike i podzemlje prestonice. Ova dva lika nose nešto ladlamovsko u sebi, dok celi roman odiše nečim neuhvatljivim i magičnim što sam srela još jedino kod Zafona. Mudri, stari Maksim mi je apsolutno neodoljiv, tajanstven, emanacija misterije ovog grada. Preko stranica knjige upoznaćete neverovatnu istoriju pojedinih gradskih ulica, zatim istorijat Rimskog bunara, saznačete ko su ljudi koji su na najsuroviji način skončali u njemu u 15. veku, zatim da li zaista postoji tajni tunel ispod reke Save, gde i ko ga je napravio... Sa stranica izranjaju Avala i sravnjeni srednjovekovni grad Žrnov, Avari, Ugri, mit o Atlinom grobu koji, neobeležen, leži negde na dnu jedne od beogradskih reka, pradeda srpski vojnik u I sv. ratu, tajanstvena relikvija koja povezuje omaleni neugledni manastir na jugu Srbije sa prestonicom... Posle boravka u Gradu tajni, moram da priznam da je to bilo jedno čarobno putovanje. Smemo li da se nadamo da li je Beograd napokon dobio svog Christian Jacques -a?

Od istog autora