Tajne beležnice Agate Kristi

Tajne beležnice Agate Kristi

Agata Kristi , Džon Kuran

Izdavač: Admiral Books

Žanr: Autobiografije i biografije, Trileri

Cena u knjižarama: 726,00 din

Cena i do: 588,06 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 588,00 din

Besplatna isporuka za korisnike

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

Verovatno da u svetu nema čoveka koji nije čuo za Agatu Kristi, pročitao neku njenu knjigu, odgledao film ili epizodu TV serije snimljene po njenim delima, ili prisustvovao izvođenju nekog njenog pozorišnog komada. Spisateljica koja je stvorila legendarne detektive, Herkula Poaroa i gospođicu Marpl, upisala se u istoriju svetske književnosti XX veka preobrazivši detektivsku prozu i kriminalistički žanr, oborivši sve rekorde u objavljenim tiražima i – verovatno najvažnije – zabavivši generacije i generacije čitalaca.
Nakon smrti Agatine ćerke Rozalind krajem 2004. godine, izuzetno zaveštanje je otkriveno. Smeštene među njenim stvarima u porodičnoj kući u Grinveju, nalazile su se Agatine privatne zabeleške. Sedamdeset tri rukom pisanih sveski prepunih zabeleški, lista i nacrta kojima je definisala sve planove i ideje za većinu svojih knjiga, drama i priča očaraće svakoga ko je pročitao makar jednu od priča Agate Kristi.
Marljivi izučavalac života i dela Agate Kristi Džon Kuran bio je u prilici da razgleda, analizira i klasifikuje beležnice u kojima je velika spisateljica pedeset godina stvarala svoje misterije, te da u ovoj knjizi predoči čitaocima najvažnije periode stvaranja i osobeni kreativni proces, omogućivši nam da nakratko zavirimo u um najpoznatije autorke detektivskog romana.admir
Autor je dokumentarno blago pronađeno u beležnicama u svojoj knjizi preuredio i organizovao na način koji mu se učinio najuputnijim: ne po hronološkom redu nastanka pojedinih knjiga, niti po njihovim protagonistima, već po zajedničkim temama. Tako čitalac može zahvaljujući njegovom radu proniknuti u način na koji je velika spisateljica razmišljala kada je pripremala romane o, recimo, ubistvima u inostranstvu, ubistvima na putovanju, tajnim identitetima ili zločinima iz prošlosti – a sve su to danas klasične teme za žanr kriminalističke proze.
Ova interesantna i uzbudljiva knjiga je neizostavna za sve koji su ikada strepeli nad sudbinama junaka Agate Kristi i pitali se ko je počinio zločin sa kojim se moraju pozabaviti Poaro, Marplova ili drugi njeni detektivi, a ono po čemu se ona odlikuje jesu i dve priče Agate Kristi koje nikada pre ove knjige nigde nisu objavljene, sa – naravno – Herkulom Poaroom u glavnoj ulozi!
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

Jun, 2011

422

Latinica

13,5 x 21 cm

A007517

9788684983444

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

660,00 din 330,00 din

999,00 din 799,00 din

598,99 din 479,00 din

2.257,99 din

1.608,00 din

Ušteda: 649,99 din

Od istog autora