Noć knjige 9–11. jun 2023.

Facebook Share Twitter Share

Oštrica

40%

za 4

Cena u knjižarama: 1.099,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 659,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

„Pravo je uživanje koliko je ova knjiga iščašena i zla.“
Guardian

Mnogo akcije i crnog humora – knjiga koja se zaista čita u jednom dahu.

Logenu Devetoprstom, zloglasnom varvarinu, napokon je ponestalo sreće. Posle još jedne bitke, svi su izgledi da će postati mrtav zloglasni varvarin, koji za sobom neće ostaviti ništa sem loših pesama i mrtvih prijatelja.

Džezal dan Lutar, oličenje sebičluka, zaoukupljen je bezazlenijim brigama – sticanjem slave u mačevalačkom takmičenju. Međutim, rat kuca na vrata, i na bojištima ledenog Severa bitke se vode po mnogo surovijim pravilima.

Inkvizitor Glokta, bogalj i mučitelj, najviše bi želeo da vidi Džezala kako se kući vraća u kovčegu. Doduše, on svakoga mrzi. Čovek koji se bavi iskorenjivanjem izdajstava u kraljevstvu nema mnogo vremena za prijateljstva – a njegova najnovija istraga vodi ga pravo u trulo srce najviše vlasti... samo ako on poživi dovoljno dugo da je okonča.

Najbolji način da prekratite čekanje sledećeg nastavka Martinovog serijala. Logen Devetoprsti je najbolji varvarin u epskoj fantastici, a Sand dan Glokta je zli rođak Tiriona Lanistera.

„Ako ste ljubitelji beskrvne, beživotne fantastike pune papirnatih i bljutavih likova, Džo Aberkombi će vam se zaista smučiti. Dugačka i plodna karijera ovog momka bila bi pravi dar za naš žanr.“
Skot Linč, autor romana Laži Loka Lamore
 

Kategorija:

Godina izdanja:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

30. jun 2011

978-86-521-0682-0

568

Latinica

ma

13x20 cm

A001631

9788652106820

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

14. jul 2011.

Vladimir

Pre ove knjige nisam bio naročiti ljubitelj epske fantastike. Da li ću sada početi češće da je čitam? Ne verujem. Ova knjiga je toliko dobra da sumnjam da je napisano nešto bolje u tom žanru, priča puna avantura i fantazije, koja bi bila samo zabava, da nije rečenica i atmosfere koja vam budi onu čudnu mešavinu nelagode i zadovoljstva, koji inače očekujete od takozvane ozbiljne književnosti...

Od istog autora