Sve je uhvatilo korene u detinjstvu provedenom među povrćem u bašti i živinom iz seoskog dvorišta. Ali sve je potom obogaćeno željom da kultivišem ukus. Uvek ću naći vremena da probam novo maslinovo ulje, libanski sir uvaljan u biber, hleb s domaćim kvascem ili šumske jagode. I uvek će se nametnuti isto pitanje: Šta učiniti da se iz tog proizvoda izvuče najbolje? Tada, na tom dugačkom intelektualnom i praktičnom putešestviju, nastupa kuvarov osećaj... Senzibilitet jeste i izražavanje, pokazivanje izvesnih naklonosti, čak i zalaganje za njih. Naravno da moji lični ukusi imaju uticaj! Osećaj za stvari i bića, pejzaže i atmosfere, klijente koje primamo, zanatlije s kojima radimo, sabraću koju srećemo, za pamćenje koje o tome čuva trag, sve ovo, zapravo, kuhinju svrstava, pre svega, u područje duha.
Kuvanje predstavljeno kao umetnost i vrhunsko umeće, od autora koji je najpoznatiji francuski kuvar (Alain Ducasse), obavezan izbor Predsednika Francuske kada priređuje večeru za Predsednika SAD ili Putina. Knjiga zanimljiva za profesionalne kuvare, vlasnike restorana, ali i ljubitelje dobrog zaogaja
Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča .
13. oktobar 2021.
Mira
Kuvanje predstavljeno kao umetnost i vrhunsko umeće, od autora koji je najpoznatiji francuski kuvar (Alain Ducasse), obavezan izbor Predsednika Francuske kada priređuje večeru za Predsednika SAD ili Putina. Knjiga zanimljiva za profesionalne kuvare, vlasnike restorana, ali i ljubitelje dobrog zaogaja