Devet mačjih života 1: Pozna večera za gospođu Fibi
Facebook Share Twitter Share

Devet mačjih života 1: Pozna večera za gospođu Fibi

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 594,00 din

Cena i do: 481,14 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Devet mačjih života

Kakav je svet viđen očima jedne mačke i jednog mačkića? Mogu li nas mačji životi pomeriti? Kao prvi od devet života, pred nama se ukazuje nostalgična priča o mačjem životu u selu i u gradu, poput one u čuvenoj knjizi o Galebu.

Prvo je Nastasja dovela kući mače. Fibislava. Nisam bio oduševljen, ali nisam imao izbora. Šta ćeš sa mačetom, nećeš ga sada valjda baciti? Onda je, u neko doba, Fibislav rekao „mjau“, a Nastasja mi je rekla da traži da bude nacrtan. I on i njegov život. „Kćeri“, rekao sam, „baš me briga, crtaj ga kol’ko ’oćeš, to bar ništa ne košta!“  E sad, posle je Fibislav opet rekao „mjau“ i mislio sam da traži još crteža što bi bilo OK, ali mi je Nastasja hladno saopštila da mačkić sada traži i priču. O svom životu. Kako li se piše mačja biografija, pitao sam se… A Fibislav je rekao „mjau“. Odmah sam obavešten i ozbiljno upozoren da to znači „napiši samo istinu, ništa ne izmišljaj“. I, eto priče: ništa u njoj nije izmišljeno i ništa nije slučajno…

Đorđe Pisarev (Vizić, 1957) je poznati prozni pisac, autor brojnih knjiga za odrasle, kako on voli da kaže „objavio je osamnaest sretnih knjiga“, a ova knjiga, Pozna večera za Gospođu Fibi, pisana je za decu, ali i za odrasle koji još nisu zaboravili kada su bili deca.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2016.

152

Ćirilica

Mek

21 cm

A147784

9788660531935

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora