JA NISAM GEJ MAMA, JA SAM MAMA

JA NISAM GEJ MAMA, JA SAM MAMA

Antonija Maričić , Marina Štambuk , Maja Tadić Vujčić , Sandra Tolić

Izdavač: Jesenski i Turk

Redovna cena: 1.276,00 din

Sa popustom i do: 1.033,56 din (ušteda: 242,44 din)

U ovoj knjizi opisano je prvo istraživanje roditeljstva LGB osoba u Hrvatskoj. Intervjuiranjem LGB osoba koje su roditelji, kao i njihove djece i partnera-partnerica, prvi put je ostvaren znanstveni uvid u karakteristike, iskustva, doživljaje i dobrobit istospolnih obiteljskih zajednica u suvremenom hrvatskom društvu. Dodatno, prikazani su podaci o potrebama i izazovima s kojima se suočavaju LGB osobe koje žele postati roditelji i-ili su u postupku planiranja roditeljstva.

Istraživanje pokazuje da u Hrvatskoj postoje raznovrsne obitelji s LGB roditeljima, kao i LGB osobe koje, unatoč nizu izazova koje to za njih podrazumijeva, namjeravaju postati roditelji. Prikupljena iskustva upućuju na to da je za djecu i njihove roditelje, te buduće roditelje unutar LGB zajednice, raznovrsnost obiteljskih zajednica i odnosa.

Predstavljeno istraživanje mnogostruko pridonosi znanstvenim spoznajama o izazovima s kojima se suočavaju LGB roditelji, kao i znanstvenim spoznajama u području psihologije manjinskih grupa i psihologije roditeljstva, te u području istraživanja društvene stigmatizacije. Kao takva, knjiga bi mogla biti odlična literatura za studente psihologije, sociologije i srodnih društvenih znanosti, ali i nezaobilazno štivo za sve stručnjake zainteresirane za empirijsko proučavanje te važne društvene problematike i kreiranje socijalnih politika u Hrvatskoj.
– Željka Kamenov (iz recenzije)  

nav-id:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A149512

207

Latinica

Mek

21 cm

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

899,00 din 647,28 din

770,00 din 623,70 din

999,00 din 719,28 din

2.668,00 din

1.990,26 din

Ušteda: 677,74 din