METEOROLOGIJA

METEOROLOGIJA

Mlađen Ćurić , Dejan Janc

Izdavač: AGM knjiga

Žanr: Domaći pisci, Udžbenici i priručnici

+10%

za 3

Cena :2.420,00 din

Odavno postoji potreba za udžbenikom iz osnovnog kursa meteorologije, s ciljem da se što širem broju korisnika objasne osnovni procesi i pojave u atmosferi. Iako je do sada postojao određeni broj udžbenika iz osnovnog kursa meteorologije, on je pretežno bio namenjen studentima drugih studijskih grupa, ili je bio napisan na stranom jeziku. Stoga je pred autore postavljen ambiciozni zadatak, da u knjizi budu obrađene oblasti potrebne studentima osnovnih studija meteorologije, i takođe, da ona pruži korisne informacije o osnovnim atmosferskim procesima i drugim korisnicima.

Meteorologija na Beogradskom univerzitetu ima dugu tradiciju. Uprkos tome, više decenija ne postoji udžbenik koji bi u potpunosti pokrivao osnovni kurs meteorologije. U međuvremenu su postale značajne i razvijale su se nove oblasti meteorologije.

Sve to je uvećavalo potrebu za savremeno napisanim udžbenikom iz meteorologije. Trudili smo se da pojmovi budu opisani što jednostavnije i da su bogato ilustrovane pojave i procesi u atmosferi. Udžbenik u potpunosti pokriva potrebe ne samo studenata meteorologije već i šireg kruga korisnika.

U pripremi knjige autorima su mnogi pružili pomoć. Recenzenti prof. Lazar Lazić i dr Nemanja Kovačević su pažljivo pročitali rukopis i dali korisne sugestije.

 

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

590

Latinica

Mek

B5

A154123

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

440,00 din 356,40 din

899,00 din 728,19 din

1.100,00 din 891,00 din

2.439,00 din

1.975,59 din

Ušteda: 463,41 din