Azbuka mog života

Mirjana Bobić Mojsilović

Izdavač: Laguna

Žanr: Drama, Ljubavni, Domaći pisci, E-knjige

15%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 799,00 din

Cena i do: 611,24 din

Besplatna isporuka za korisnike

Dostupnost po knjižarama

P, kao panika. Drhtim. Pariz. Poslednji tango u Parizu. Zamišljam da je mrtav, da leži tu, u dnevnoj sobi: Marlon Brando kleči kraj odra svoje voljene neverne žene i priča joj. P, preživeću. P, kao priča. P, kao pričest. Kao plač. S, strah. Snovi, sin. N, neizvesnost. K, košulje, njegove košulje, ispeglane. P, pakovanje. Peglanje. Z, zauvek. ’Ovaj put zauvek’, kao u onoj pesmi. Z, zbogom. Zvaću te. K, kofer, samsonajt. Kravate. O, oprosti.

U, umreti, uvek, uvuci kragnu. Uvrede.

T, telefon. "Doći ću predveče", rekao je, "ako ti odgovara, da uzmem svoje stvari."

R. Razmislio je, tako je rekao, za sve je bolje da ode.

Za nekoliko sati, doći će, da bi otišao. Strah me je, sada, kad smo se dogovorili, odjednom, strah me je da ga vidim, ponovo, oči u oči, dok ulazi, dok mu predajem kofer, dok uzima svoj život, spakovan i ispeglan. Strah me je da se ne rasturim od te nepodnošljive scene, samo od toga me je strah. Nije me strah od samoće.

Preživeću.


Roman Azbuka mog života mogao bi da bude azbuka svake žene – to je priča o ljubavi, planovima, razočaranju, rasturanju porodice, usamljenosti i pokušaju da se uhvati krpica sreće, da se izbegne proćerdano vreme među licima i viljuškama. Ali pre svega, ovo je priča o tome kako lako zaboravljamo da imamo čega da se sećamo i kako treba da se sećamo da ne bismo zaboravili ono što je važno. 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

19. jul 2017.

211

Latinica

Mek

13x20 cm

A158157

9788652126712

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

13. Januar 2019

Svetlana Useinovic

Polazeći od A i proslosti do Š i sadasnjosti autorka nas uspešno vodi kroz jednu ljubav, propali brak. Divna priča. Nisam imala snage da je pročitam u dahu. Bilo mi je žao da je tako brzo pročitam stoga sam uspomene vezane za š razvlačila nekoliko dana.Na skali od 1 do 10 ovaj roman zaslužuje 9. Svaka čast,

Od istog autora