Sloboda - hrabrost da budeš ono što jesi
Facebook Share Twitter Share

Sloboda - hrabrost da budeš ono što jesi

10%

10%

za 3

Cena: 820,00 din

Cena i do: 664,20 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

U knjizi „Sloboda“, Osho prikazuje tri faze slobode. Prva je „sloboda od“, ona koja potiče od oslobađanja od restrikcija koje nameću spoljašnje sile kao što su roditelji, društvo ili religija. Sledeća faza je „sloboda za“, pozitivna sloboda koja potiče iz prihvatanja i stvaranja nečega - zadovoljavajuće veze, na primer, ili neke umetničke ili humanitarne vizije. I najzad, tu je „samo sloboda“, najviša i krajnja sloboda. Ova poslednja sloboda više je nego samo za ili protiv nečega; to je sloboda da prosto budeš ono što jesi i da iskreno reaguješ na svaki trenutak.

Serijal „Smernice za novi način života“ ima cilj da rasvetli verovanja i stavove koji sprečavaju pojedince da budu ono što zaista jesu. Čitaoci se podstiču da se suoče s onim što bi najradije izbegli, što se, s druge strane, ispostavlja kao ključ za pravu mudrost i moć. „Sloboda“ pomaže čitaocima da identifikuju prepreke na putu ka svojoj slobodi, kako one koje nameću životne okolnosti, tako i one koje sami sebi namećemo, da promućurno biraju svoje bitke i da pronađu hrabrosti da budu dosledni.

Oshova dela izazivaju čitaoce da preispitaju i da se otrgnu od uslovljavanja, sistema stavova i predrasuda koji im ograničavaju sposobnost da iskuse život u svom njegovom bogatstvu. Londonski Sandej Tajms opisao je autora kao jednog „od hiljadu tvoraca XX veka“, a američki pisac Tom Robins kao „najopasnijeg čoveka još od Isusa Hrista“. 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2012

142

Latinica

Mek

15x23 cm

A217048

9788660357177

Prosečna ocena

4

(1)
5
0
4
1
3
0
2
0
1
0

09. novembar 2012.

Gee

Knjiga koja predstavlja coveka kao slobodnu dusu kojoj se od rodjenja namecu kojekakva shvatanja pocevsi od religijskih, politickih, time mu stvarajuci kavez i teret koga on tokom svog zivota nije ni svestan..prica o etiketiranju ljudskih bica od rodjenja, i medjusobnim razlikama koje su sami ljudi napravili medju njima, a ustvari smo svi jedno i svi isto... knjiga motivise da pronadjete svoju istinu i svoju slobodu, oslobodite se nametnutog, osvestite se i prestanete da prebacujete odgovornost na 'sudbinu' ili 'Boga' jer to ne postoji i sami smo odgovorni za sve...

Od istog autora