Zvezdobrojci: Pupin, Tesla, Milanković
Facebook Share Twitter Share

Zvezdobrojci: Pupin, Tesla, Milanković

10%

10%

za 3

Cena: 1.499,99 din

Cena i do: 1.214,99 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.215,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Za decu skupljeno blago - odlomci o odrastanju iz biografija Milankovića, Tesle i Pupina koje je priređivač Aleksandra Ninković-Tašić začinila njihovim citatima, a slikar Milan Tucović slikama i crtežima.

Zvezdobroj je stara srpska reč koja se mogla čuti u Vranju i njegovoj okolini. Znači nadareno dete – ono koje gleda u zvezde.

Mesto s pogledom ka zvezdama je ono mesto sa kog su svi briljantni umovi srpske nauke krenuli da se penju lestvicama znanja. Posmatrajući tokom vedrih noći zvezdani svod, nisu razvijali samo svoj um, već i ličnost. Postajali su dobri ljudi.

U njoj žive priče o tri dečaka: Mihajlu Pupinu, Nikoli Tesli i Milutinu Milankoviću.

Ovo su komadići priča koje su sami zapisali kada su postali veliki. Kada su učinili ovaj svet boljim mestom, ostavljajući zapis o svojim superherojima i o svom detinjstvu, kao o najvećoj snazi koja ih je vodila kroz život.

Predlažem da upašete omiljenu misao Mihajla Pupina: Gde je volja, tu je i umeće, da zagrizete jednu od dve namirnice koje je Nikola Tesla svaki dan jeo, ili jabuku ili celer, i da pronađete pesmu koju je Milutin Milanković najviše voleo: "Marko Kraljević i Musa Kesedžija", i da vam budu blizu. Tako naoružani možete krenuti u otkrivanje i saznanje. Na uzbudljiv put koji su nam zvezdama osvetlili Mihajlo, Nikola i Milutin.

Aleksandra Ninković-Tašić

Mihajlo Pupin kaže da ni Nikola Tesla ni on ne bi postigli ništa u životu da kao dečaci nisu bili zagledani u večno, zvezdano nebo nad sobom. Ali, dodaje: „U gradovima su zvezde male i daleko su, ne mogu se dohvatiti.“ I zato ističe da moramo zamoliti prirodu za pomoć.

Ovo je čarobna knjiga, od koje se postaje bolji i veći. Svaka reč u njoj je istinita i svaka je napisana da pomogne mladom čoveku da pronađe pravi put.

Zbog toga ću vam reći da je ona zlatni putokaz. Važi za svako doba, mami osmeh i radost svakog srca, ali postaje čarobna samo u rukama deteta.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2017.

333

Ćirilica

Mek

21 cm

A162851

9788691812768

Prosečna ocena

5

(3)
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0

28. januar 2020.

Марија Иванковић

Ове изузетне, драгоцене књиге нам откривају чудесну лепоту личности наших научника-великана, о чијим делима и достигнућима смо много читали, а сада нам се откривају и као изузетно племенити, духовни, родољубиви и богољубиви људи, па помишљамо да су и они светитељи, као што је Свети Сава, који им је свима био узор!

01. oktobar 2018.

rada kostić

divna knjiga ne samo za decu nego bi bilo dobro da je pročitaju i odrasli jer mnogi ne znaju mnogo toga o njima.Rada

30. april 2018.

Marjana Papović

Dragi prijatelji,molim Vas sve koji ste u mogućnosti da nabavite ovu knjigu svojoj deci, sestrićima, bratanicama, kumićima i kumicama, dragoj deci prijatelja, komšijama! Nadahnuće koje ovaj kovčeg sa blagom nosi učiniće da porastu čitave generacije boljih, humanijih i iskrenijih ljudi!Od srca

Od istog autora