Veštica iz Strašilova: memento mori
Facebook Share Twitter Share

Veštica iz Strašilova: memento mori

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 726,00 din

Cena i do: 588,06 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Osamdesete. Župsko vinogorje podno Kopaonika i napuštena sela u poljanama. Botunja, Pokrep... Strašila među čokotima i sjaj oka zveri što vreba iz tame. Serija stravičnih, ritualnih ubistava.

Ko je vinar čija ćerka, obolela od porfirije, nikada nije videla svetlost dana te joj jedini prozor u svet predstavljaju knjige? Šta tu traži sokolar Stribor, a šta mistični inspektor kojeg slike stalno vraćaju u prošlost, u vreme kefalija, mačeva i napetih lukova?

Kakva se to tajna krije pod drevnom tvrđavom Koznik? Zašto svi izlokani drumovi vode do kuće veštice Dijane? I sveštenik i šumar, kraj kojeg hodi golemi pas, svi su čuli samo dve reči.

Lahor ih je doneo sa usnulog groblja.

Memento mori…

„Pisac nas vodi na mistično putovanje sa neobičnom družinom, vešto spajajući prošlost i sadašnjost. Svaki lik u sebi nosi nešto mitološko, a opet i nešto savremeno. Ipak, samo ujedinjeni mogu pobediti zlo...”(Katarina Obradović, novinar i te-ve voditelj)

„U knjizi Veštica iz Strašilova postoje, zapravo, tri knjige! Ima i više veštica! I raznih drugih iznenađenja, koja će vam pisci otkriti! Jednu stvar, ipak, neće. A to je - koje je delove romana pisao Miloš Petković, a koje Anton Ivanovič Leskov! Kolaboracije nisu česte u svetu književnosti, pa eto prilike da na delu vidite koliko ovaj dvojac dobro funkcioniše, a i da sebi napravite dodatnu misteriju rešavanja šta je čije od napisanog! A oni vam možda i pomognu. Recimo, u nastavku...”
(Vladimir Todorović – Radio Beograd 202)

„Srpska mračna bajka koja će filmadžije inspirisati da snime film, a stripadžije da kroz umetnost stripa nacrtaju neke nove stranice. Meni svakako jeste probudila maštu i podstakla me na razmišljanje kako kroz filmsku masku i šminku likovi iz knjige Veštica iz Strašilova mogu da budu otelotvoreni.”
(Miroslav Lakobrija – majstor za filmsku masku i spec. efekte)

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2017.

267

Latinica

Mek

18 cm

A165535

9788678182297

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

09. jun 2018.

Lopez

Jedan od najboljih domaćih romana u poslednjih nekoliko godina, izvanredno! Kapa dole autorima, stvorili su fenomenalne likove, nadam se nastavcima.

Od istog autora