Sajamski dani od 15. do 31. oktobra

Velike advokatske odbrane

Velike advokatske odbrane

Oliver Injac

Izdavač: Štampar Makarije

Žanr: Domaći pisci, Pravo

Cena: 2.200,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.584,00 din

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

Velike advokatske odbrane – Istorija besedništva naše advokature i, ujedno, najobimnija zbirka sudskih govora. Počinje Polit-Desančićevom odbranom Svetozara Miletića, 1878. u Budimpešti, i seže do najnovijih vremena, nudeći antologijski izbor iz političkih, autorsko-pravnih, kriminalističkih, saobraćajno-pravnih i vojničkih procesa.

„Ova knjiga predstavlja jedno aksiološko otkrovenje, jedan glas vrednosti, jedan glas razlikovanja, jedan glas hijerarhije, jedan glas istine, jedan hermesovski napor da se sakupi i izartikuliše građa jednog Apologetskog Zlatnorečja!…

I, Oliver Injac, dotaknut najvišim duhom, pogledao je ove advokatske odbrane s takvog mesta odakle se odjednom sagledava celina, jednim jedinim pogledom, pa je odrazlikovao ono što je izrečeno Odozgo od onoga što je izrečeno Odozdo.

Isto tako, on me podseća na onog ranjenog antičkog vidara Hirona, koji je u sebi ujedinio telesnog, duševnog i duhovnog lekara.

Očigledno, za njega život nije samo ostvarenje, rezultat, uspeh, moć, uživanje, nego ona nerazjašnjiva čistota samosvojne svetlosti koja je iznad svakog smisla i koja u beskrajnosti beskrajno samu sebe želi.

Jednostavno, on kao pripadnik Roda Logosa vertikalno se probija kroz vreme.

Inače, Veliki Inkvizitor je propisao da istinu treba napustiti i da moć imaju oni koji su je prognali sa zemlje…“

Ilija Radulović, advokat

Svaki od slučajeva Injac je stavio u širi društveni kontekst, tako da je priredio i veoma zanimljivu i nadahnutu istorijsku čitanku.

Politika

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2017.

842

Ćirilica

Mek

17x24 cm

A167467

9788663111868

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare