Pritisni start da igraš ponovo 1: Igra je završena

Pritisni start da igraš ponovo 1: Igra je završena

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 660,00 din

Cena i do: 534,60 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 535,00 din

Besplatna isporuka za korisnike

Dostupnost po knjižarama

Danas je vreme, može se reći, jedan od dominirajućih činilaca u organizaciji ličnog i društvenog života ljudi. Kažu da bismo razumeli značaj jedne sekunde, treba da pitamo onog ko je preživeo katastrofu. Možda nam vreme dolazi iz pustinja na karavanima i ne žuri mu se jer prevozi večnost. Možda je skuplje od zlata i oštrije od sablje, ali je sigurno da vreme nikoga ne čeka.

O tome, ali i o mnogo drugim lepim temama, piše Miloš Dimitrijević Joker u svom romanu Igra je završena – pritisni start da igraš ponovo, shvativši da je vreme neshvatljiva magija.

U pitanju je jedna od retkih knjiga, danas, koja predstavlja očuvanje slovenskog identiteta, u oblasti duhovnosti. Iako se zna da pripadamo slovenskoj grupi naroda, malo ljudi je upoznato sa našim božanstvima i svim onim znanjem koje su naši preci imali. Ogromno duhovno znanje koje se nalazilo u staroslovenskim spisima izgubljeno je i zaboravljeno. Tome je svakako doprineo direktan način borbe protiv slovenske duhovnosti, pod prisilom stranih religija. Rezultat toga je sve veće odvajanje od naše vere, čime smo izgubili svoj genetski kod koji je zapisan unutar svake slovenske duše.

Miloš Dimitrijević Joker je upravo u ovom romanu, kroz prošlost, vreme sadašnje i vreme buduće, sačuvao od zaborava sećanja na naša slovenska božanstva.

Još jedna tema koju Miloš Dimitrijević obrađuje, jeste večita borba između dobra i zla. Autor nam kroz mnoga poređenja i dijaloge, ali i svojim ličnim razmišljanjima pokazuje kako shvata da zlo nije stvoreno samo od sebe, već da predstavlja zloupotrebu dobra od strane razumnih bića koja su pala u nisko mudrovanje, i koja svojim mislima i željama stvaraju u sebi i oko sebe haos.

Na kraju, svaka dobra i kvalitetna knjiga obrađuje i večite teme: istinu i ljubav.

Upravo se tih tema dotakao i Miloš Dimitrijević Joker.

„Fascinantno je sa kakvom lakoćom je autor spojio moderan svet sa svetom koji pripada prošlosti. Spoj prožet mistikom, koja je istovremeno i upućujuća i opominjuća kroz smisao koji ukazuje na način izbora što boljeg puta za nas same u kojem ćemo izvući ono najbolje iz sebe primenom određenih Sajmonovih pravila, pred kojima čitalac ne može, a da se ne zapita, kojim je to putem i sam krenuo kroz sopstveni život, a gde nas autor tera da se valjano zamislimo pred suštinom našeg bića.“ – kaže recenzent knjige, Ilinka Marković.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2018.

225

Latinica

Mek

21 cm

A167665

9788673433370

Prosečna ocena

5

(3)
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0

24. Novembar 2018

Nikola

Onaj osećaj kad te knjiga razdrmaOsećao sam se dok sam je čitao kao da razgovara sa mnom

07. Novembar 2018

Mirjana

Kao žena sa možda i previše životnog iskustva sam sa zadovoljstvom i velikom pažnjom pročitala ovaj roman.Preporučila bih ga svakoj mladoj osobi definitivno, ali i starijoj populaciji.Posebno bih naglasila takozvana Sajmonova pravila koje ovaj mladi autor navodi u svom romanu. Stil pisanja je direktan i nedvosmislen, nesvakidašnji, a sama radnja romana drži pažnju do poslednje stranice.Roman ima sve elemente koji jedno delo čine izuzetnim.Svaka čast autoru i definitivno ovo delo treba imati u svojoj kućnoj biblioteci.Preporučujem!!!

31. Oktobar 2018

Vuk

Roman koji je svojim sadržajem mene lično ubedio da na životne okolnosti i dileme gledam na realniji način i shvatim da smo svi u istom krugu koji neprekidno vrti i ne zaustavlja se ni u jednom trenutku.Savršeno poređenje događaja u prošlosti i sadašnjosti, kao i činjenica da je život nepredvidiv, ali i predvidiv donekle ako uspemo da ovladamo svojim bićem u celosti. Preporučujem. Autoru sve pohvale za sve napisano.