Facebook Share Twitter Share

Kal juga

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 750,00 din

Cena i do: 607,50 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 608,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Godine 1967. u toku arheoloških iskopavanja na lokalitetu Lepenski Vir, grupa arheologa pronalazi ostatke nepoznate civlizacije.

Svi su oduševljeni tim pronalaskom osim Mijata, studenta arheologije i jednog od učesnika iskopavanja. Kako vreme prolazi, on počinje da veruje da su otkrićem nalazišta arheolozi oživeli nešto drevno, mračno i misteriozno, nešto što vlasti pokušavaju da sakriju.

Dvesta pedeset godina ranije, ispred beogradske tvrđave spremala se najveća bitka za Beograd. Austrijska carska vojska, na čelu sa vojskovođom Eugenom Savojskim, opkoljena je od strane Turaka. Iznenada, bojno polje prekriva gusta magla, koja pomaže Austrijancima da razbiju neprijateljsku vojsku. Jedan od najbližih pratilaca Eugena Savojskog Frombaldo nakon te bitke počinje da piše dnevnik.

Mijat pronalazi njegov dnevnik i zajedno sa njim otkriva drevne tajne stare osam milenijuma. 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2018.

255

Ćirilica

Mek

21 cm

A171920

9788680580180

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

10. novembar 2018.

Sergej Kapor

Mesecima unazad sa raznih strana dobijam preporuke da obavezno pročitam ovaj roman. Iako o autoru nisam znao ništa, osim da uređuje nekakav portal i snima filmove, ipak sam rešio da poslušam savete... I ne da se nisam pokajao. Naprotiv! Iako reklamiran kao štivo iz žanra fantastike, nakon završenog čitanja mogu da potpišem da je ovo čistokrvni istorijski roman, sa minimalnim i diskretnim primesama fantastike, napisan u maniru najboljih majstora pripovedanja. Red istorije, red arheologije, pa malo narodnih predanja i tako, do saog kraja.Roman je na pojedinim mestima možda malkice preopterećen, po mom mišljenju nepotrebnim istorijskim detaljima, koji na par mesta malo uspore priču, ali sve ostalo - radnja, struktura, likovi... sve je za čistu desetku. Ako volite istorijske romane smeštene u naše podneblje, ovo je knjiga za vas!

Od istog autora