Sabari: preci Srba
Facebook Share Twitter Share

Sabari: preci Srba

10%

10%

za 3

Cena: 1.980,00 din

Cena i do: 1.603,80 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.604,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Zvanična istorija se oslanja na samo jedan dokument, tekst Constantina VII Porphyrogenitusa u kome on tvrdi da Srbi pripadaju narodima koji se na Balkanskom poluostrvo doseljavaju u VII veku. Kod naših pisaca koji ne polaze od nordijske istoriografske i germanske berlinsko-bečke škole se osporava ova tvrdnja.

Nakon oslobođenja od Otomanske imperije u devetnaestom veku,javljaju se istoričari čija istraživanja nisu bila saglasna sa Porfirogenitovim spisom. Smatra se da se srpska istorija pisala nakon Berlinskog kongresa 1878. godine i da ona nije tačna. Zašto onda do danas nije razotkrivena istina? Zbog čega se i danas istraživači koji argumentuju drugačiju srpsku istoriju nazivaju pseudo-naučnicima.

Zašto je Sveti Sava uveo računanje vremena od 5508. godine u crkveni kodeks? Zašto su srpski crkveni velikodostojnici i Sveti Sava često posećivali manastir Svetog Save Osvećenog na Sinaju? Šta je navelo Cara Dušana da svog namesnika postavlja u oblast legendarne Troje? Zašto su neki srpski velikaši sahranjivani na teritoriji Bugarske, Rumunije, Albanije? Da li je greška kada mađarski itoričari despota Đurađa Brankovića imenuju Đorđem Tračaninom? Da li su Nemanjići nešto znali što mi danas ne znamo? Šta je opredelilo tatarskog Tamerlana da porazi i ponizi Bajazita produživši tako samostalnost srpske despotovine za 57 godina?

Koji je razlog imenu Bela Srbija? Da li je keltsko pleme Boji identično plemenu Bojka? Antički pisci i arapski Al Masudi u H veku naglašavaju razliku Srba u odnosu na druga plemena slovenske regije. Ko su stvarni Srbi ili pra-Srbi?

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2019.

379

Ćirilica

Tvrd

23 cm

A190253

9788660380144

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora