Sajamski dani od 15. do 31. oktobra

Sav moj bol: Magi, Milan i EKV u pričama, pesmama, knjigama...

Sav moj bol: Magi, Milan i EKV u pričama, pesmama, knjigama...

Lidija Nikolić

Izdavač: Makart

Žanr: Autobiografije i biografije, Muzika

20%

za 6

10%

Cena: 1.496,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.077,00 din

Dostupnost po knjižarama

Sav moj bol Lidije Nikolić predstavlja drugačiji uvid na bend EKV, njegove članove i bogatu zaostavštinu koju su ostavili za sobom. Sav moj bol sakuplja u sebi tekstove, literarne i novinske iz pera mnogih autora iz regiona koji su bili i i dalje jesu inspirisani delom ove velike grupe.

Knjiga „Sav moj bol“ predstavlja panoramu literarnih dela, novinskih tekstova, književno-naučnih i stručnih radova i fotografija posvećenih jednoj od najuticajnijih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije.

Oko pedeset autora iz čitavog regiona, poznatih umetnika, pesnika, pripovedača, romanopisaca, novinara i muzičara, svedoče svojim delima o tragu koji su „Ekatarina Velika“, njeni članovi i njihova muzika ostavili u oblasti pisane reči.

Stoga je jedan od ciljeva i namera ovog tematskog izbora da predoči na koji način su oni poslužili kao inspiracija u literaturi i od stvarnih ličnosti postali književni likovi.

U osam poglavlja, naslovljenih stihovima pesama EKV-a, sabrane su priče, pesme, kompozicije, odlomci iz knjiga, eseji i tekstovi iz novina i sa Interneta, pisma i mejlovi, književne pozajmice i stručni radovi iz raznih oblasti.

Umesto planiranog, a nesnimljenog albuma EKV-a pod naslovom „Zajedno“, u ovom zborniku radova su zajedno svi oni koji su na dostojan način svojim rečima ovekovečili svoja osećanja i sećanja na „Ekatarinu Veliku“, njenu muziku i muzičare.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2019.

170

Latinica

21 cm

A205745

9788687115200

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora