NIŠTA LAKŠE: ŽENA SA NEOGRANIČENIM ROKOM TRAJANJA

NIŠTA LAKŠE: ŽENA SA NEOGRANIČENIM ROKOM TRAJANJA

Snežana Oreb

Izdavač: Književna omladina Srbije

Žanr: Drama, Domaći pisci

+10%

za 3

10%

Redovna cena: 440,00 din

Sa popustom i do: 356,40 din (ušteda: 83,60 din)

Junakinja priče deli sudbinu hiljade žena koje su bile ili su žrtve diskriminacije po raznim osnovama. Dorotea Tadić u potrazi za poslom nailazi na situacije gde su njene godine, rod kojem pripada, ponekad i „višak“ znanja i obrazovanja, na žalost, prepreka u nalaženju posla. Bez patetike i samosažaljenja govori o tome šta joj se događa.

– Zorica Ris

Retko ko tako hrabro govori o onome o čemu se obično ćuti. Ma koliko njene namere bile čiste i plemenite da stvara bolji svet, oseća da je na kraju ipak gubitnik i žrtva, žrtva ne samo sopstvene plemenitosti i etičkog idealizma, već vremena koje je uvek teško za takve ljude. Ipak, osećanje tragičnosti Snežana brzo tera od sebe, i njen životni ideal može da se sažme u jednoj rečenici – biće bolje sutra, idemo dalje...

– Marija Orlović

Junakinjom ove priče si mi potvrdila da je sve u nama, jer kako Dorotea Tadić kaže: „Ima u njoj moći da pokrene planine“. Poručuje da je ona, pa tako i svako ljudsko biće izvor pokretačke životne snage, volje da kreativnom akcijom ostvarujemo najbolju verziju sebe.

– Ljiljana Lukić

„Ova knjiga je motivisana generacijom rođenom polovinom prošlog veka, onom koju je društvo prerano otpisalo, a kojoj i sama pripadam. Otpisali su nas, bez obzira što još uvek možemo da radimo, da stvaramo, gradimo i doprinosimo. I niko nas ništa nije pitao. Zatvorili su nam fabrike, preduzeća, radna mesta. Bilo im je i to malo, pa su još izazvali ratove i mnoge sukobe čije smo bili žrtve ili svedoci, gurnuvši nas u nešto što nikad nismo želeli, niti ikada pomislili da je moguće. A mi, i te kako imamo šta da kažemo i poručimo. Hrabro i bez osvrtanja koračamo napred. Ostavljamo prošlost onima kojima ona treba, da je kroje i menjaju onako kako im odgovara. Da se zaklinju u svoju verziju istine, i istorije. Za to vreme, mi nastavljamo da živimo, da volimo, radimo i opstanemo zbog nas samih. Jer nam je važan upravo opstanak, ali i istrajnost i ljubav. Zato u nasleđe ostavljamo volju, snagu, mir i toleranciju. Ova knjiga je za takve ljude i ideje. Na kraju, knjiga je posvećena ženi. Ženi sa neograničenim rokom trajanja“, kaže autor knjige.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2019.

80

Latinica

Mek

20 cm

A208137

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

925,00 din 832,50 din

1.000,00 din 810,00 din

880,00 din 712,80 din

2.805,00 din

2.355,30 din

Ušteda: 449,70 din