Nemaju sve kuće dvorište
Facebook Share Twitter Share

Nemaju sve kuće dvorište

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 900,00 din

Cena i do: 729,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

PPM Enklava vam s ponosom predstavlja eksperimentalni roman u stihu "Nemaju sve kuće dvorište" mlade i nesvakidašnje autorke Katarine Mitrović!

"Nemaju sve kuće dvorište" uzbudljiva je ispovest dvadesettrogodišnje Milice. Ona nakon gubitka oca na svoj način pokušava da se izbori sa vrtlogom događaja u koji je uvlači sopstveni nemir, poročnost i anksioznost.

U potrazi za smislom, Milica neprestano preispituje sebe, svoj odnos sa ljudima i svetom koji je usisava demonskom snagom, a kome se ona istovremeno opire i predaje.

Susreti sa ljudima najrazličitijih profila, od striptizeta, radnika, muzičara do nepoznatih osoba u čije stanove odlazi, mozaički se smenjuju i postaju okidač za snažne unutrašnje monologe glavne junakinje čineći od njenog vrtoglavog putovanja svojevrstan introspektivni road movie.

Takva smela potraga izaziva junakinju, i čitaoca, da potraži u sebi stalno dvorište za sve kuće iz kojih bežimo.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2020.

131

Latinica

20 cm

A217046

9788681360125

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

21. maj 2021.

Tanja Radić

Moram da priznam da poeziju najslabije čitam ( u stvari manje od nje čitam samo naučnu fantastiku ) ali kada mi ovako nešto dođe do ruke moram da priznam da je fantastično.Ovo nije čista poezija, kao što piše u opisu dela , već eksperimentalni roman i lako se čita iako je tema teška.Svidela mi se mnogo i totalno se uklapa u ono što ja volim od poezije : Milena Marković , Bukovski , Karver...Preporučujem je svima koji vole dobru priču , ne dozvolite da vas odbije ako inače ne čitate mnogo poeziju.Od mene čista 5.

Od istog autora