Zlatna žila

Zlatna žila

Ljiljana Šarac

Izdavač: Evro Book

Žanr: Istorijski, Domaći pisci

Redovna cena: 902,00 din

Sa popustom i do: 730,62 din (ušteda: 171,38 din)

Kto ga nosi pomozi mu Bog.

Neke se tajne ni sa kim ne dele. Neke se amajlije zlom kobi odupiru sili.

Da mi je da svoje srce izlijem u ovaj prsten! Da našoj budućoj kraljici greje krv kada je hladno, da joj vraća osmeh na lice kada se rastuži, da je štiti od bolesti i zlih ljudi! Prsten će donositi sreću njoj i onome kome ga ona bude namenila. Svakog drugog ko ga uzme na silu, stići će kazna.

Tako i bi. Jer, prsten namenjen budućoj kraljici Teodori, bio je izliven od grumena brskovskog zlata u kojem je godinama dremao zao duh. Svako doba mu je prinelo žrtve: nesmotreni, pohlepni, znatiželjni – nijednima Teodorin prsten nije praštao. Načinjen iz ljubavi i za ljubav, sejao je zlu kob otkako je u jeku Velikog rata na silu otet iz zadužbine kralja Milutina. Sejao je zlu kob i dok je kralj neke druge dinastije, noseći ga uza se, verovao da ga taj prsten čuva, kao simbol nasleđa tradicije i slave Nemanjića.

A onda je, sto godina kasnije, zavodljivi pečatnjak s dvoglavim orlom postao motiv strašnih zločina. Pohlepa je ugasila dva mlada života čiji je greh bio daleko manji od kazne koja ih je stigla, ugled važne nacionalne institucije ozbiljno je poljuljan, a jedan mladi policijski inspektor spoznao je krhkost tek probuđene ljubavi. Uznemirene seni kao da su rešile da daju oduška svojoj srdžbi i pokose sve koji su, makar i nehotice oskrnavili Teodorin prsten.

Živopisna i uzbudljiva priča koja povezuje tri epohe – osvit zlatnog doba srpske države, golgotu Prvog svetskog rata i današnje vreme u kojem se događaju zločini čija je klica začeta još pre sedam vekova: svi koji su na silu posegnuli za prstenom kraljice Teodore, majke cara Dušana Silnog, otkrili su da u njemu klija nemilosrdno seme osvete.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2020.

340

Latinica

Mek

20 cm

A220410

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

899,00 din 687,74 din

350,00 din 284,00 din

693,00 din 561,33 din

1.942,00 din

1.533,07 din

Ušteda: 408,93 din

Od istog autora