DIMENZIJE NJENOG VREMENA - II DOPUNJENO IZDANJE

DIMENZIJE NJENOG VREMENA - II DOPUNJENO IZDANJE

Katarina Kujundžić

Izdavač: Književna omladina Srbije

Žanr: Drama, Domaći pisci

+10%

za 3

10%

Redovna cena: 660,00 din

Sa popustom i do: 534,60 din (ušteda: 125,40 din)

Seneka je rekao: sve što vredi – teško je. A ljubav vredi, i kada je teško.

Na jastuku na kome spuštamo glavu, uz nas su bića sa svojim srcima kao anđeli, pahuljasti, i onda kada kao iz rasparanog jastuka od perja padaju po nama, mi uranjamo okruženi njihovim mekim, lakim dodirima kao laticama. I ništa nas ne povređuje. Jer ljubav ne povređuje. Važno je samo imati je osećajući. Jer ona i raste od takvog imanja sebe. A rastući nam otkriva šta sve ona može. A može mnogo. Jer ljubav je moć. Zametak života. I ništa nam ne duguje…

To je junakinja romana Dimenzije njenog vremena i te kako osetila.

U pitanju je savremeni roman koji prati jedan period života mlade i uspešne Beograđanke, Teodore, lepe, mlade žene koja živi sa svojim momkom Aleksandrom, mladim i ambicioznim advokatom. Oni imaju sve, ali nikako ne mogu da pronađu zajednički jezik i pored velike ljubavi koja ih veže.

Zato Teodora uspostavlja svoj sistem vrednosti i traži ključ pomoću kojeg će odgonetnuti život i svet u kojem postojimo. Bitiše u različitim dimenzijama: u snu i na javi. Traga za odgovorima. Traga za ljubavlju. I polako shvata da su za neke spoznaje nužni iskustvo i zrelost.

Katarina je, u stvari, ovim romanom prikazala misteriju ljubavi u čudesnoj isprepletenosti lepote i bola, te istakla kako moramo uvek i iznova da otkrivamo veru u život, kako bismo nastavili živeti. Pri tom je naglasila kako je život zaista protkan sitnicama i naizgled slučajnostima, ali da je zapravo sudbinski određen.

Pri tom, o ljubavi, veri i praštanju, toliko toga je izrečeno. Čini se da je sve rečeno, a zapravo... ništa nije izrečeno. Jer uvek dođemo do jedne nulte tačke kada brišemo sve poznato, i želimo da saznamo nešto novo. A onda nam sve postaje trivijalno, suvo, filozofija koja udara u prazno, jer se ponavlja. I upravo kada dođemo do te tačke, očišćeni od svega nataloženog, možemo krenuti dalje. Nekim svojim putem. Bez kalkulisanja. Bez odstupanja. Put koji je odabrala junakinja romana Katarine Kujundžić.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2020.

130

Latinica

Tvrd

21 cm

A229757

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

1.188,00 din 962,00 din

880,00 din 713,00 din

990,00 din 801,90 din

3.058,00 din

2.476,90 din

Ušteda: 581,10 din