SKARABEJ OD ŽADA

SKARABEJ OD ŽADA

Emsura Hamzić

Izdavač: Agora

Žanr: Priče

+10%

za 3

10%

Redovna cena: 990,00 din

Sa popustom i do: 801,90 din (ušteda: 188,10 din)

Pored nekoliko zbirki poezije i knjiga iz domena dečije književnosti, Emsura Hamzić se čitalačkoj publici predstavila i svojim proznim ostvarenjima, među kojima su roman Jabana i tri zapažene prozne zbirke – Jerihonska ruža, Večeri na Nilu i Smaragdni grad. Knjiga priča koja je pred nama nastavlja niz neverovatnih događaja junaka i junakinja i potragu za novim otkrićima i senzacijama, za novim paralelnim svetovima i alternativnim oblicima postojanja, čulnim i natčulnim iskustvima, još jednom afirmišući dominantnu odliku ovakve proze, a to je uronjenost junaka u sebe samog, tj. potraga u najdubljim treptajima ljudske duše.

U širokom spektru simbola i tema, koji polaze od onih univerzalnijih: ljubav, vernost, identitet, smrt, postojanje… pa sve do konkretnih problema današnjice – pomodni trendovi, dehumanizovana civilizacija, laboratorijska „dostignuća“, informatička i tehnološka progresija sa naslućenim „pesimističkim futurizmom“, Emsura Hamzić kreativnim susretom iskušenja stvarnog života i umetnosti aktivira i pitanje statusa umetnika, kao i moć umetnosti u dekonstruisanju nametnute stvarnosti – u jednom autentičnom Univerzumu Teksta.

Ono što svakako iznova stilski i narativno „osvežava“ tekst iz stranice u stranicu jesu sveprisutna dinamika i igrivost jezika, kao i periodični obrti i neočekivana „razrešenja“ samih sižea, sižea koji, iako funkcionišu samostalno, grade jednu jedinstvenu viziju autorke o celini koja nije zaokružena, već u nizu epizoda formira mozaik snažne umetničke vizije o snazi umetnosti u preoblikovanju svekolike stvarnosti.

Emsura Hamzić (1958) autorka je više proznih i poetskih knjiga, a piše i drame, eseje, kao i knjige za decu. Prevođena je na nekoliko stranih jezika, a uvrštena je i u više antologija proze, poezije i književnosti za decu.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2020.

123

Latinica

Tvrd

21 cm

A230032

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

770,00 din 623,70 din

899,00 din 688,00 din

825,00 din 668,25 din

2.494,00 din

1.979,95 din

Ušteda: 514,05 din