NLO NAD BALKANOM

NLO NAD BALKANOM

Dragan Vujičić

Izdavač: Novosti

Žanr: Publicistika, Domaći pisci, Popularna nauka

+10%

za 3

10%

Redovna cena: 599,01 din

Sa popustom i do: 485,20 din (ušteda: 113,81 din)

Knjiga NLO nad Balkanom je hrabar pokušaj da se istraži misterija i fenomen pojave NLO nad prostorima Balkana i kroz istoriju civilizacije.

Dragan Vujičić, reporter „Novosti“ dobitnik je mnogih novinarskih nagrada (između ostalog Autor godine izdavačke kuće Odbrana za 2020. za knjigu priča Zrno rata) u ovom uzbudljivom poblicističkom delu uspeo je da napravi svojevrsnu hroniku fenomena pojave „letećih tanjira“ nad nebom SFRJ skoro osam decenija unazad, pa do danas.

Pišući ovu knjigu „zaronio“ je duboko u Arhive bivše JNA i osim „papira“ pronašao je i visoke oficire i naučnike bivše vojske koji prvi put javno, bez zazora, govore o tom vremenu i svojim iskustvima.

Prvi put pojavljuju se autentična svedočanstva o temama kao na primer „Lov Josipa Broza na NLO“, kome je pristustvovao iz Vile Galeb u Herceg Novom 1975. i niz drugih sličnih „incidenata“ o kojima pričaju učesnici pod imenom u prezimenom.

Zaboravljeno je, ali je istina, da je NLO bio tema na novinskim stupcima u SFRJ praktično do 60-tih godina. O tome su polemisali najveći naučnici Jugoslavije na podjednako žustar način kako se danas polemiše o temama koje se tiču raspada zemlje ili Kovid krize. Delom , ovo je hronika i o tom vremenu.

Građanski rat u regionu potisnuo je temu na margine ali NLO se pojavljivao i uznemiravao i sve zaraćene vojske u nesretnom ratu uključujući u UNPROFOR što je do sada bila neistražena tema.

Jedan od najintresantnijih delova ove publicističke studije je odnos Nikole Tesle prema temi koji je o postojanju vanzemaljske inteligencije govorio u mnogo navrata tokom najplodnijeg dela svoje karijere a najmanje tri puta je predstavljao svoje ideje i projekte letelica na „vanzemljski pogon“.

U knjizi se skida i veo tajne i sa Nacističkog programa letećih tanjira i po prvi put piše se o ulozi Marije Oršić, ideologa mističnih Tula u Trećem rajhu i naučnoj zajednici nacista.

Albert Anštajn, Karl Jung, Robert Openhajmer, Karl Sejgan, samo su neki od junaka ove knjige uz kolege iz Rusije, akademika Kaznačajeva i raketnog konstruktora Korovljeva, koji su o NLO govorili kao činjenici.

Knjiga je izuzetno kvalitetno prelomljena i izdvaja se i vizuelnim izgledom.

Čita se u dahu...
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2020.

256

Ćirilica

Mek

22x22 cm

A230055

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

880,00 din 713,00 din

1.100,00 din 891,00 din

1.210,00 din 980,10 din

3.190,00 din

2.584,10 din

Ušteda: 605,90 din