Kutija sreće
Facebook Share Twitter Share

Kutija sreće

10%

10%

za 3

Cena: 2.970,00 din

Cena i do: 2.405,70 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 2.406,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Da bi žene jasnije osetile svoje potrebe, da bi bolje razumele šta im treba, jedna naučnica i jedna praktičarka kreirale su Kutiju sreće. Baveći se skoro dvadeset godina psihološkim razvojem sebe i drugih, Jasmina Knežević, doktor psiholoških nauka, i Snežana Bošković, master pedagogije, želele su da skrenu pažnju ženama na lepotu i zdravlje duše, a ne samo tela i da učine dostupnim tehnike pozitivne psihologije svim ženama koje čitaju psihološku literaturu i žele da rade na sebi.

Kako se koristi Kutija sreće?

Sve što je u Kutiji sreće napisano, svaki korak, boja ili oblik imaju svoju naučnu osnovu i pažljivo su odabrani sa ciljem da rasplamsaju osećaj sreće. Postavite kartice blizu sebe, neka vam budu nadohvat ruke. Svakodnevno se krećite putem sreće prateći predložene korake. Pripremite jedan notes samo za to. Zapisujte svoje odgovore, misli, osećanja. Počnite danas, napravite prvi korak ka sreći. Idite potom dalje, sve dok ne dođete do kraja. Činite svojim tempom, osluškujući šta je to što vam prija, šta vam ide lakše, a šta vam predstavlja izazov ili poteškoću.

Da biste postigle efekat sreće, potrebno je da prođete sve korake, same, polako i strpljivo. Put sreće možete preći koliko god puta želite. Pojedinačne kartice i njihova značenja Kutija sadrži 31 korak – jedan korak za svaki dan. Svaki korak odnosi se na jednu prijatnu emociju ili emotivno stanje, a svi koraci zajedno dovode do osećanja sreće i zadovoljstva.

Zašto su važne emocije i koje su dobre i prijatne?

Sve emocije su dobre jer su naše. Svaku treba da osetimo, prepustimo joj se i prihvatimo je. Prijatne emocije i emotivna stanja jačaju zdrave potencijale ličnosti. Možemo ih posmatrati kao vitamine – što ih više imamo i podstičemo i naš psihološki imunitet jača.

Kartice sadrže mnogo psiholoških „vitamina”:

✔ vrednovanje sopstvenog života (kartice 1, 9, i 28);
✔ povezivanje sa ljudima (kartice 2 i 15);
✔ optimizam (kartice 3 i 5);
✔ altruizam (kartice 6 i 24);
✔ ljubav prema sebi (kartice 10, 11, 12, 13, 16, 18 i 27);
✔ ponos (kartice 4, 24 i 30);
✔ introspekcija – bolje poznavanje sebe (kartice 8, 19 i 31);
✔ samopouzdanje (kartica 22);
✔ opraštanje (kartica 17);
✔ zahvalnost (kartica 7 i 25);
✔ hrabrost – otvorenost ka promeni (kartica 21);
✔ samoprihvatanje (kartice 4, 14, 17 i 29) i
✔ empatija (kartica 7).

Kako se prepoznaju promene do kojih Kutija sreće dovodi? Kutija sreće menja pogled na sebe, usmerava nas ka prioritetima, ka onome što je zaista važno i fokusira nas na momenat sada i ovde – ne na prošlost ili na budućnost. Ona čuva energiju i mentalno zdravlje. Kutija nas podstiče ne samo da svakoga dana odvojimo vreme za sebe i zavirimo u svoju dušu, već i da osećamo životnu radost bez obzira na okolnosti u kojima živimo. Ona je namenjena svakoj ženi, a naročito onoj koja je poželela da radite na sebi, ali jednostavno nije znala kako ili odakle da krene. Onoj koja je shvatila da se posle jedne pročitane knjige koja motiviše na lični razvoj i promenu, nije mnogo toga promenilo.

Kako razumeti korake koji idu teško?

Koraci koji nam idu teško, govore o našim otporima i emotivnim blokadama na kojima treba da poradimo – same ili sa našim psihologom. Emocije često potiskujemo, zanemarujemo, pogotovo one neprijatne. Naučene smo da ne pokazujemo bes, strah ili tugu, a ako ih pokazujemo, sklone smo da mislimo o sebi loše. Ili se plašimo da će drugi misliti o nama loše. Vreme je da se to promeni. Oslobodimo sve svoje emocije! Kutija sreće poručuje da smo dobre baš takve kakve smo! Nismo savršene, ali prihvatamo i volimo sebe. Kada zavolimo sebe bezuslovno, lakše ćemo osvestiti šta je to što nam se ne dopada i moći ćemo da počnemo da radimo na tome, na onom što nas muči, umara, čini nesigurnim, izaziva ,,crne misli”, budi osećaj krivice, jača ego. Jer, sreća je u nama. Ona nije u stvarima ili ljudima oko nas.

Kategorija:

Godina izdanja:

Pismo:

Povez:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2021.

Latinica

Kutija

A248814

9788691602543

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare