Noć knjige 9–11. jun 2023.

Distanca nova bliskost udvoje
Facebook Share Twitter Share

Distanca nova bliskost udvoje

20%

Cena u knjižarama: 979,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 783,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

„Nastavljajući u maniru Karantina udvoje, prvog romana kod nas o fenomenu Kovida-19, sa temom pandemije, pisac Petar Zec nudi najnovije delo Distanca nova bliskost udvoje. Prateći romaneskno, na dramatičan način, život pod kapom pandemije, kroz lični doživljaj glavnog junaka i sveta oko njega, autor objašnjava novonastalu bliskost udvoje.

Smešten u vremenski okvir od pola godine i na tri kontinenta, roman razotkriva ubrzane fenomenološke promene koje su zadesile planetu, od bolesti izazvane virusom do ekoloških katastrofa.

Ispovedajući se, junak, kroz priče svoje dece i svoj lični odnos prema voljenoj ženi upečatljivo dočarava kako je virus za tri godine uspeo da promeni sve tokove, stavljajući pred iskušenje nastavak života koji podrazumeva ne ljubljenje, ne grljenje, bez dodira, sa distancom i maskom. Živimo neizvesnu budućnost sve nemoćniji, sve slabiji da se odupremo izazovima, iskušenjima, strahovima, bolestima, smrti.

Roman odgovara na najaktuelnija pitanja, kako se postaviti prema pandemiji, kako zaštititi sebe i druge, vakcinisati se ili ne, kako se odupreti manipulacijama, lažima i teorijama zavere, kako sačuvati slobodu i sopstveno dostojanstvo, kako pobediti strah i živeti život.

Pred nama je savremen roman, roman naših dana, hronika svega što nam se dešava podignuta na univerzalni nivo. Bez vremenske distance pisac je uspeo da pobedi distancu, kao fenomen, koji nije u stanju da porazi život.”

Dušica Milanović

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

203

Ćirilica

Mek

21 cm

A249509

9788661571213

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora