Wine škola
Facebook Share Twitter Share

Wine škola

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 3.850,00 din

Cena i do: 3.118,50 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 3.119,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Dejan Živkoski Deža (1970) je kao ugostitelj prisutan na sceni od druge polovine osamdesetih godina XX veka, i pripada trećoj generaciji ugostitelja. Radio je u dobrim, vrlo dobrim i odličnim ugostiteljskim radnjama u zemlji i inostranstvu. Pobednik je Prvog nacionalnog takmičenja barmena Srbije i Crne Gore (2003), što je kruna njegove barmenske epizode. Osnove zanata primio je od oca, takođe prekaljenog barmena, koji je tri puta bio pobednik na Zborovima ugostiteljskih radnika velike Jugoslavije, a detaljno glancanje usledilo je u hotelu Hajat Ridžensi Beograd, gde između ostalog dobija i svoj nadimak, Deža.

Jedan je od osnivača Udruženja somelijera Srbije — SERSA (2003). Za predsednika ovog udruženja izabran je 2014, a reizabran 2018. godine. Potpuno je preobratio rad i smer Udruženja, što dokazuju i sledeća dostignuća: organizacija zasedanja Generalne skupštine Međunarodnog udruženja somelijera (Association de la Sommellerie Internationale — ASI) u Beogra- du (2016); organizacija prvog Takmičenja somelijera Balkana (Balkan Sommelier Challenge — BSC) u Beogradu (2018); izbor Srbije, na skupštini Međunarodnog udruženja somelijera 2020. godine, za domaćina Takmičenja somelijera Evrope i Afrike 2024. godine. Na istom zasedanju, Dejan Živkoski je izabran za rukovodioca podrške međunarodnim takmičenjima somelijera (Head of Logistics for Sommelier Contest Committee). Bio je međunarodni sudija na takmičenjima somelijera u Argentini, Austriji, Kipru, Rumuniji, Japanu i Belgiji. Svojim radom, širokogrudnošću i dobrom energijom doveo je Udruženje somelijera Srbije na vodeći položaj u jugoistočnoj Evropi.

Suvlasnik je restorana Steak & Wine Bar (2014), koji danas važi za izuzetno gastronomsko mesto grada Beograda, o kojem ne treba trošiti reči, već doći i probati. Kroz svoju agenciju za savetovanje i rukovođenje fun & benefits — f&b radio je širom sveta; Azerbejdžan, Meksiko, Italija, Kazakstan, Španija, Makedonija, Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina. Neke ugostiteljske objekte je pripremio za otvoranje, a nekima unapredio poslovanje. Sa svojom sestrom Danijelom i bratom Darkom naslednik je jedinstvene zbirke jakih alholnih pića koja broji preko 3.000 boca, kojoj je lično dao veliki doprinos, i koju i dalje uvećava. Oženjen je Miljanom sa kojom ima sina Nikolu i kćerku Jovanu. Obožava skijanje i košarku, a za penušava vina vam je već napomenuo.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2021.

177

Ćirilica

Tvrd

23 cm

A251411

9788660533380

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare