Reke života
Facebook Share Twitter Share

Reke života

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 3.300,00 din

Cena i do: 2.673,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

„Priroda nas nikad ne vara, mi smo ti koji sebe zavaravamo.“
– Žan Žak Ruso

Naša zemlja s pravom može da se podiči prirodnim lepotama i bogastvom koje, između ostalog, čine reke i druge tekće, stajaće ili podzemne vode. Više hiljada vodotokova u Srbiji ine sistem dug 65.980 kilometara. Teško je zamisliti ili opisati bujanje života i neverovatne potencijale biodiverziteta koje tako bogato okruženje pruža.

Pa ipak, reke danas spadaju u grupu najosetljivijih ekosistema, kojim pretnje dolaze sa različitih strana, a za organizme čiji je životni cikulus većim delom ili sasvim vezan za rek ili vlažno stanište stepen tih pretnji predstavlja rizik od izumiranja. Odgovornost je svakako na ljudima.

Za razliku od onih koji su spremni da ugroze reke i život koji od reke zavisi, Predrag Kostin Pike život kao imperativ ne podređuje ljudskoj vrsti, već organizmima koji s rekom čine harmoničnu zajednicu.

Beležeći životne cikluse na rekama, Kostin kroz svoje fotografije ne šalje poruku „dođite i pogledajte“, već „pogledajte i sačuvajte“ stvarajući tako jedinstvenu dokumentarnu građu, edukativnu i opominjuću u isto vreme, otkrivajući nam veličanstvenost prirode. Baš kao što se život otkriva u punom sjaju kada se sa reke podigne izmaglica.
– Igor Rill

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2021.

108

Latinica

Tvrd

31 cm

A253088

9788680234168

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare