Noć knjige 9–11. jun 2023.

Novi horizonti: Komunikološki aspekti infrastrukture sporta
Facebook Share Twitter Share

Novi horizonti: Komunikološki aspekti infrastrukture sporta

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 2.970,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 2.406,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Novi horizonti, smeštajući tematiku u širi kontekst od uobičajnog razumevanja pojmova, predstavljaju zapravo kritički osvrt na veoma izražen diskontinuitet načina razumevanja građene sredine, pa i njene osnovne konstitucije i realizacije u celini.

Preciznije, radi se o objektima sporta i njihovom umrežavanju, odnosno formiranju infrastrukturefizičke kulture, u meri i na način kako tu problematiku naš socijalni ambijent percipira u okvirima svog bića i svog vremena.

Ova vrsta organizovanog prostora, kako smo definisali arhitekturu, po navedenom diskontinuitetu svog osmišljavanja i nastajanja svakako nije izuzetak. Moglo bi se reći da je tako u svim tematskim područjima, ako se setimo ranije terminologije uobičajne u nastavi na Arhitektonskom fakultetu, počevši od stanovanja, preko obrazovanja i zdravstvenih ustanova, pa do saobraćaja i energetike. U svim navedenim oblastima lako je uočiti plime i oseke, periode intenzivnih i značajnih ulaganja i građenja, kao i ona druga vremena – nebrige i zaborava.

Da li su uzroci (samo) u ekonomskoj sferi...?

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

409

Latinica

Mek

21 cm

A256905

9788679242785

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora