Noć knjige 9–11. jun 2023. - Mogući tehnički problemi prilikom plaćanja karticom.

U carstvu gusara
Facebook Share Twitter Share

U carstvu gusara

40%

za 4

Cena u knjižarama: 605,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 363,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Mihailo Petrović Alas, znameniti Srbin i jedan od naših najvećih matematičara, bio je strastveni ribolovac i putnik. Ostavio je za sobom nekoliko hiljada knjiga sa putovanja po udaljenim delovima Zemljine kugle tridesetih godina XX veka, a pred čitaocima se nalazi dragoceno putopisno svedočanstvo sa severa Evrope.

S njim ćete se ukrcati na lađu u francuskoj luci i preko Atlantika se zaputiti do Kariba.U povratku ćete obići Kanarska ostrva i Maderu, i iskrcati se u istoj luci iz koje ste krenuli.

Uz opise tropske flore i faune, uzbudljivosti ovog putopisa doprinose priče o avanturama, sukobima i lukavstvima ondašnjih čuvenih gusara. Saznaćete od kojih su neočekivanih izvora gusari dobijali ovlašćenja za pljačke i porobljavanje na moru, kako se delio plen i kakvim domišljatostima su se služili da razoružaju posade brodova, kao i ko su bile znamenite žene gusari.

U carstvu gusara pruža obilje povoda za uživanje u malo poznatoj istoriji pirata, intrigantnom i egzotičnom štivu koje fascinira čitaoce.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

5. septembar 2022.

288

Latinica

Mek

13x20 cm

A252261

9788681992135

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora