Rizične porodice i adolescencija
Facebook Share Twitter Share

Rizične porodice i adolescencija

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.650,00 din

Cena i do: 1.336,50 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.337,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Adolescencija je najturbulentniji period u razvoju ličnosti, pun iskušenja i izazova za adolescente, a ništa manje i za roditelje. Izlazi iz adolescentne krize posebno su složeni i teški u društvima u kojima hronična društveno- ekonomska kriza traje decenijama.

Zato su autori sproveli jedno opsežno istraživanje na blizu 4000 adolescenata (sa naših prostora) da bi ispitali kako adolescenti, koji su često kritičniji i objektivniji informatori o porodičnim odnosima i sukobima nego sami roditelji, procjenjuju porodične odnose, odnose među roditeljima, odnose između adolescenata (adolescentkinja) i njihovih očeva i majki. Najzad, detaljno

smo ispitali kako adolescenti/adolescentkinje odslikavaju vlastita psihološka preživljavnja tokom adolescencije u porodici i van nje.

Analizirani su različiti stilovi vaspitanja, kaoi načini i putevi razrešenja sukoba u različitim adolescentnim fazama, jer je analiza tih puteva od najvećeg značaja u individualnom i grupnom radu sa porodicama suočenim sa jakim adolescentnim krizama, što je i najvažniji cilj ove knjige. Upravo zato nastojali smo da ovu složenu psihološku problematku približimo svakom prosečno obrazovanom čitaocu kao i svakom ko se bavi obrazovanjem i vaspitanjem učenika, koji će na osnovu pažljivog čitanja ove knjige moći da prepozna kada i u koje vreme adolescentne krize treba zatražiti pomoć.

Naravno, bogatim, preciznim informacijama ona će biti i od velike pomoći svim profesionalnim kadrovima, kao vodič za prepoznavanje posebnih psihopatoloških i sociopatoloških pojava sa kojima se roditelji i adolescenti suočavaju tokom adolescentne krize.

Na kraju, pažnju smo posvetili kako su se porodice psihosocijalno prilagođavale na pandemiju Covida 19 i došli smo do veoma zanimljivih i sasvim neočekivanih rezultata.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

242

Latinica

Mek

18 cm

A259898

9788675434245

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare