Tanulj velünk magyarul! (3. osztaly): Učimo zajedno mađarski 3
Facebook Share Twitter Share

Tanulj velünk magyarul! (3. osztaly): Učimo zajedno mađarski 3

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 759,00 din

Cena i do: 614,79 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 615,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

A Tanulj velünk magyarul! című tankönyvpótló sorozatot, amelynek e kiadvány a harmadik kötetét képezi, a magyart környezetnyelvként tanuló diákok és az e tantárgyat oktató pedagógusok számára készítettük.
Az előző kötetekhez hasonlóan célunk a tanulók szókincsének bővítése, valamint a környezetnyelv megszerettetése. Tudatosítani szeretnénk a gyermekekben azt, hogy mennyire fontos a környezetünkben élők nyelvének és kultúrájának megismerése és tisztelete.

A tankönyvpótlók feladatait most is úgy állítottuk össze, hogy azok egymásra épüljenek, változatosak, játékosak és egyben motiválóak legyenek. Mondókákkal, kiszámolókkal, énekekkel, körjátékokkal igyekszünk megismertetni a diákokat, hogy játékosan fejleszthessék nyelvi képességeiket, valamint lehetővé váljon a tanulók mozgás iránti igényének kielégítése is.
Egyes tananyagokat kreatív feladatokkal egészítettünk ki. Ezeknek a feladatoknak a célja változatossá és érdekessé tenni a tanulási folyamatot, ugyanakkor hozzájárulni a gyerekek kreativitásának fejlesztéséhez.

Jelen kiadvány az általános iskolák harmadik osztálya számára készült, és az előző két osztály tananyagára épül, kibővítve azt újabb fejezetekkel. Figyeltünk arra, hogy az előző tankönyvpótló kiadványokban lévő szavakat ismételjük, és új szavakkal, tartalmakkal bővítsük a diákok szókincsét.

A harmadik osztályos tankönyvpótló az iskola, az otthon, a család, a közvetlen környezet, az idő, a számok, a formák és az ünnepek témakörét öleli fel, továbbá kitér a nyelvtani, valamint a beszéd- és az írásgyakorlatokra is. A diákoknak az év végéig el kell tudni olvasni és át kell tudni másolni egy-egy rövidebb magyar nyelvű szöveget, és annak lényegét megérteni. A százig terjedő számolás megerősítése és elmélyítése mellett a tanulókat megismertetjük a sorszámokkal is. Továbbra is hangsúlyt fektettünk a magyar ünnepek, hagyományok és jeles napok bemutatására, és az ezekhez fűződő kreatív feladatok a diákok életkori sajátosságainak megfelelő motorikus képességeket igényelnek. Ebben az évben ismerkednek meg a tanulók a magyar nyomtatott és írott kis- és nagybetűkkel. Megtanulják megkülönböztetni a magyar betűket és hangokat a szerb betűktől és hangoktól. A magánhangzók tanításakor figyelembe kell venni a két nyelv sajátosságait és különbségeit, és ennek megfelelően oktatni. Jó munkát, kellemes időtöltést kívánunk!
(A szerzők)
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2022.

127

Latinica

Mek

23 cm

A264420

9788632311916

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare