Facebook Share Twitter Share

Makrobiotika

10%

10%

za 3

Cena: 770,00 din

Cena i do: 623,70 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 624,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Makrobiotičku ishranu su od davnina nazivali „Hranom koja poboljšava misli“. Poboljšanje misli je prvenstveno jasnoća misli, svetlost uma kome ništa ne stvara prepreku da isijava i zadivljuje ceo svet svojim prosvetljenim stanjem. Menjajući energiju tela pomoću hrane, mi blagotvorno utičemo i na duh. Postajemo srećniji, jer prestajemo da budemo tužni, loše raspoloženi, obuzeti strahovima, tugom i s teretom na duši. Sve se ovo može dostići pravilnom ishranom.

Režim ishrane u manastirima zen-budizma nisu osmislili sami monasi – on postoji već pet hiljada godina. Stari Grci su takvu hranu nazvali makrobiotikom. Ta reč se prevodi kao „veliki život“, „dug život“, ili „potpun život“. Ali, u njoj postoji i drugi smisao: čovek dostiže kvalitetan život koristeći „potpune“, cele, tj. prirodne namirnice koje nisu bile podvrgnute nasilju od strane čoveka, i koje ne zahtevaju dodatnu preradu.

Zadatak čoveka koji želi da bude zdrav jeste da dobija iz spoljašnjeg sveta energiju jin i jang u harmoniji, u razumnom, pravilnom odnosu - u takvom odnosu u kome se nalaze u Prirodi. Upravo sa akcentom na energetsku ravnotežu, izgrađen je jedinstven sistem ishrane - makrobiotika, koja je neophodna karika Sistema zdravlja Kacudžo Nišija. U knjizi ćete pronaći i recepte makrobiotičke kuhinje, apsolutno dostupne svima.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2005.

140

Latinica

Mek

20 cm

A267613

9788686073006

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora