Pet sa pet
Facebook Share Twitter Share

Pet sa pet

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 599,01 din

Cena i do: 485,20 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Pesnički jezik Slobodana Ivanovića je beskompromisan u svom ludizmu, nemilosrdan u samilosti. Vi, koji ovo čitate, znajte da otvaranjem zbirke ulazite sa piscem u neizvesnu igru pročitanog i neodgonetljivog. Šta se sve skriva u horderski prebogatoj Ivanovićevoj slici? Možda sve, možda ništa. Važan je samo tok, stihovi gusti kao grad, u kojima pesnik umnožen u pet glasova bruji na malom prostoru. Kome nije jasno, neka oslušne bolje. To Slobodan Ivanović svojim pesničkim umećem rasklapa stvarnost u muziku.

Bojan Vasić

Navikli smo da u našoj savremenoj poeziji povremeno izađe knjiga koja je događaj. Pet sa pet incizijom u jeziku otvara žarište o kojem pesnici još nisu svedočili. Ivanovićeva knjiga je u prvom redu takvih izuzetnih knjiga, događajna! Ona je poemična i skrupulozna vizija koja zbori jezik što je prošao kroz jezički eksperiment i vratio se kao oslobođena pesma ili storija. Ispričana je priča koja dubi u jednu petougaonu tačku od likova koji se zovu Vajsmit, Meri, Reka, Tomica i Klajv. Ko su oni i šta je u njima neiskazivo, a ipak sirovom materijalnošću jezika kazano, pa nas posve ljudski melje?

Bojan Marković

Slobodanova nova zbirka poezije suptilno nastavlja svet razvijen i tvoren u Osobinama, zaoštravajući odnos prema jeziku multiplikacijom „junaka” koji su u sukobu ali i međusobnom sadejstvu. Poetski dijalog i obraćanje, lišeno sramežljivosti ili zazora čine ovu zbirku ne raspričanom, već uverljivom i duboko uronjenom u stvarnost.

Ana Marija Grbić 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2023.

82

Latinica

Mek

20 cm

A268280

9788660361853

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare