Tvrđave Srbije
Facebook Share Twitter Share

Tvrđave Srbije

10%

10%

za 3

Cena: 7.990,00 din

Cena i do: 6.471,90 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 6.472,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Tvrđave Srbije predstavljaju ilustrovani pregled istorije još uvek postojećih, ali i iščezlih fortifikacijskih objekata u Srbiji. Ovo reprezentativno izdanje obuhvata preko 300 fotografija visokog kvaliteta, koje su načinili renomirani, nagrađivani autori, Martin Candir, Pavle Marjanović i Dalibor Anđelković.
Tokom srednjeg i ranog novog veka, tvrđave su predstavljale ne samo fortifikacije i vojne objekte, već su bile i centri sveukupnog kulturnog i političkog života na ovim prostorima. Na tlu današnje Srbije, tvrđave su podizali i Srbi (poput Novog Brda, Smedereva ili Magliča), ali i vladari drugih monarhija, čija se vlast prostirala i na teritoriji naše zemlje. Takva zdanja su Petrovaradin, Golubac ili Kalemegdan.

Kao prikaz ekonomskih, kulturnih, crkvenih i ponajviše vojnih centara, priča o tvrđavama Srbije satkana je od surove i dinamične istorije, kao i uzbudljivih, maštovitih legendi, koje su ispripovedane na elegantnim stranicama ove knjige.

Radeći na našem najnovijem izdanju, stručni autor istražio je obilje građe, kao i bogatu literaturu na srpskom i brojnim stranim jezicima, kako bi našim čitaocima, naučno-relevantno i verodostojno, približio raskošnu prošlost utvrđenih gradova.

Doc. dr Boris Stojkovski je istoričar medijevista, zaposlen na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. U oblasti njegovog interesovanja spada i crkvena istorija. Do sada je objavio nekoliko desetina radova u eminentnim naučnim časopisima zemlji i inostranstvu, a učestvovao je i na više domaćih i međunarodnih naučnih konferencija. 
 

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

318

Ćirilica

Tvrd

26 cm

A214622

9788674785980

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora