Parfem: hronologija jednog zločina

Parfem: hronologija jednog zločina

Patrik Ziskind

Izdavač: Solaris

Žanr: Nagrađene knjige, Istorijski, Trileri, Film

Redovna cena: 550,00 din

Sa popustom i do: 445,50 din (ušteda: 104,50 din)

Kada se pojavio 1985. godine, roman Parfem Patrika Ziskinda, postao je senzacija širom sveta, i do sada je prodat u preko 15 miliona primeraka (u Nemačkoj 4 miliona). Pored mnogih internacionalnih nagrada, Parfem je od Njujork tajmsa 1986. izabran za knjigu godine. Tu čast mogao je da podeli još samo sa dva nemačka romana: Čitač, Bernarda Šlinka, i Čamac, Lotara-Gintera Buhajma.

Parfem je bio na listi bestselera nemačkog magazina Špigla više od devet godina, a dominirao je i bestseler listama u Americi, Japanu, Francuskoj, Engleskoj, Španiji, Italiji...

Parfem je sa nemačkog preveden na 42 jezika, i u tom pogledu predstavlja najuspešniji nemački roman još od popularnog Remarkovog dela Na zapadu ništa novo.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2014.

273

Latinica

Mek

19 cm

A210616

Prosečna ocena

4.8

(6)
5
5
4
1
3
0
2
0
1
0

22. Februar 2017

Sandra Radojević Popović

Moja biblija!!! Pročitala sam je 3 puta....prvi put pre više od 20 godina....pa evo bliži se i četvrto čitanje. I svaki put otvorim još jedno polje mirisa i veo njegove -Grenujeve ličnosti. Knjiga koja dosta govori o \"običnim-normalnim\" ljudima i njihovoj psihologiji, ali i o samom izopačenom glavnom liku koji je fantastičan i neponovljiv! Kraj knjige je NIKADA BOLJI i NIKADA NEOČEKIVANIJI!!!

05. Jul 2010

Jelena

odlican psiholoski triler! na samu pomisao da neko nema sopstveni miris vas prodje jeza, a tek kada pocne prava manifestacija toga koliko je on ustvari bolestan, i koliko su svi ostali zapravo bespomocni pred njim, tada dolazi do izrazaja prava velicina price.

11. Februar 2010

Leghorn Foghorn

Živeti u 18-om veku znači podneti veliku količinu smrada. Žan Batist Grenuj rođen je na pijaci pod tezgom pune ribljih iznutrica. Kako je rastao sve je više bio opsednut mirisima. U spravljanju raznih parfema je pronalazio mir, ali je želeo da ga ceo svet pamti po unikatnoj noti parfema koji bi bio eliksir od Boga. Isprobavajući mnoge sastojke počeo je da ubija prelepe mlade žene ne bi li dobio najlepši parfem ikad napravljen. Kada se „Parfem“pojavio već je bio senzacija i prodat je u 15 miliona primeraka. Knjiga je ekranizovana, pa ako vas mrzi da pročitate knjigu, onda je pogledajte. Savršeno.

04. Februar 2010

Enki

Ovakvu knjigu još niste pročitali. A ni ja. Potpuno originalno delo, ispričano iz perspektive jednog sociopate, koji sa ljudskim rodom nema ništa zajedničko, čak ni miris. Priča o zločinu i mirisu. Miris je toliko bazičan atribut da ga uglavnom ne primećujemo. Glavni junak, koji je nekim čudom rođen bez sopstvenog mirisa, koristi ovaj nedostatak kao plašt i prolazi kroz život neprimećen. Obdaren čudesnim talentom za pravljenje parfema, isti koristi da bi napravio sopstveni miris, ali ne bilo kakav, već neodoljiv. Naravno, uz put iscedi po neku prelepu devojku. Ova knjiga će vam promeniti shvatanje uzrečice – da ga pojedeš koliko je sladak…

03. Februar 2010

Branka

Volim kad naiđem na zaista originalnu zamisao, a ova knjiga ima upravo jedinstvenu ideju. Osim toga, pisac je uspeo sjajno da je razradi i na, relativno, malo strana kaže mnogo. Zato film baziran na ovoj knjizi traje 2 sata, ali nije uspeo da predstavi mnogo toga što postoji u knjizi.

31. Januar 2010

Zorana

Jedna od originalnijih knjiga koje sam ikada pročitala. Priča je smeštena u 18. vek u Francuskoj. Patrik Ziskind nas u romanu Parfem vodi kroz istraživačko putovanje čulom mirisa. Upravo to čulo mirisa glavnog junaka navodi na zločin. Originalna, jaka i maštovita priča. Ostaviće vas bez daha. Obavezno pogledajte i film.

Artikli na akciji

1.188,00 din 962,28 din

850,00 din 689,00 din

880,00 din 713,00 din

2.918,00 din

2.364,28 din

Ušteda: 553,72 din

Od istog autora