Formule ljubavi
Facebook Share Twitter Share

Formule ljubavi

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.650,00 din

Cena i do: 1.336,50 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.337,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Knjiga Formule ljubavi rezultat je susreta psihoterapeuta s destruktivnim posledicama zabluda o ljubavi u životima njegovih pacijenata. Autor je izložio tridesetak osnovnih zabluda i pogrešnih uverenja, ukazao je na obrasce mišljenja, osećanja i ponašanja koji proističu iz takvih uverenja i na tipične probleme koji su njihova posledica – ljubavna nesreća i patnja. Dr Milivojević demistifikuje pojedinačne zablude i ukazuje na puteve njihovog prevazilaženja. Knjiga Formule ljubavi je prvi naslov objavljen pod izdavačkim znakom Psihopolisa. Nakon svog prvog izdanja 1995. knjiga je sa sedam izdanja u Prometeju stekla kultni status i postala čitano i traženo delo ne samo kod nas. Psihopolis je krajem februara 2007. objavio drugo izmenjeno izdanje i osmo štampanje, a već u avgustu iste godine i deveto štampanje, a početkom 2008. i deseto, jubilarno izdanje. Neka od uverenja koja se razmatraju u knjizi su: Ljubav je smisao života; U pravoj ljubavi nema konflikta i ljutnje; U pravoj ljubavi seks je fantastičan; Prava ljubav je bezuslovna; Prava ljubav je bol; Može se volete samo jedna osoba, itd. Čitaocu može pomoći i test na kraju knjige (posebno za žene, posebno za muškarce) koji ukazuje na ona uverenja koja postoje u njegovim predstavama o ljubavi, a autor knjige ga upućuje na one delove knjige koji će čitaocu pomoći da preispita svoja uverenja. Ljubav je najlepša stvar u životu... sve dok nešto ne krene naopako i dok ne nastupi patnja. Kada nas ostavi neko koga volimo mi tugujemo i ne znajući da patimo zbog toga što svojim iskrivljenim uverenjima o ljubavi sebi i partneru zadajemo nepotrebnu patnju. Upravo ta tamna strana ljubavi je predmet rada psihoterapeuta. Autor knjige polazi od prepostavke da je ljubav ono što verujemo da jeste i da snažno želimo da ostvarimo svoju svesnu ili nesvesnu predstavu o ljubavi Knjiga je korisna svima onima kojima je ljubav visoka životna vrednost i koji žele da investiraju u svoju ljubavnu budućnost. U tom smislu čitanje ove knjige može biti jedna od najboljih investicija u sebe i svoju ljubavnu sudbinu. Namenjena je i kolegama psihoterapeutima i studentima psihoterapije kojima nudi jasan sistem rada sa problemima povezanim sa ljubavnim stresovima. Neskrivena nada autora je da će ideje iz ove knjige dopreti do mladih i sprečiti ih da u traganju za „pravom“ ljubavlju upropaste svoje živote. Hrvatsko izdanje knjige objavljeno je u januaru 2009. (Mozaik knjiga, Zagreb), slovenački prevod knjige objavljen je 2002. (Formule ljubezni, Noemi, Pivka), a postojeći prevodi na italijanski, nemački i španski traže izdavače. Ovo je sjajna knjiga na svetskom nivou od domaćeg autora koji poseduje evropsku erudiciju i američku jasnoću, knjiga za svakog ko voli i ko je patio zbog ljubavi i, na koncu – ovo je jedna od retkih knjiga o ljubavi koju čitaju i muškarci! Knjigu preporučuju za čitanje i njeni ugledni recenzenti psiholog i psihoterapeut prof. dr Snežana Milenković i psihijatri prof. dr Mirko Pejović i prof. dr Jovan Marić.

Kategorija:

Godina izdanja:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2009

978-86-86653-26-0

472

Latinica

Mek

14x20

A008072

9788686653406

Prosečna ocena

5

(4)
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0

10. jul 2020.

Vladan

Odlicna, osvestila mi je sve nedoumice oko ljubavi, partnerskih odnosa.Ovu knjigu zaista treba uvesti u srednje skole kao obaveznu jer bi imali puno vise razumevanja jedni za druge, manje bi se povredjivali pa i manje patili.

21. oktobar 2017.

Maradona ggg

Knjiga koja ce vam promeniti pogled na ljubav,kada bi je svaki muskarac procitao, bilo bi jos bolje. Muskarci citajte !!!

11. februar 2010.

Katarina Petrović

Moram da primetim da je ovu strogo racionalnu studiju o ljubavi napisao baš muškarac. Da li je to slučajnost ili je zaista ženama svojstvenije da žive i veruju u razne iluzije o ljubavi? Naravno da ljudi oba pola imaju često veoma iskrivljene slike o osećanjima i izražavanju osećanja. Zoran Milivojević je jednu tako mnogo mistifikovanu temu (jer je njena priroda sama po sebi takva) pokušao da hladnim raciom izanalizira tako da se ponekad osećamo i neprijatno jer se toliki mitovi, tolika poezija, romani i filmski kadrovi upravo baziraju na neobjašnjivosti i mističnosti tog osećanja, a sada evo golog srca tu, na operacionom stolu, spremnog za seciranje. On uspešno razotkriva mnoge pogrešne predstave o ljubavi, raskrinkava predrasude i na razumljiv i jednostavan način objašnjava gde grešimo i kako da to više ne činimo.

04. februar 2010.

Enki

Temeljeći se na transakcionoj analizi, autor radi nezamislivo: racionalno sagledava ono zbog čega svi gubimo glavu - ljubav. Postavlja se pitanje da li zaista gubimo glavu, ili samo robujemo šablonima koje su nam u tu istu glavu usadili filmovi i knjige. Ovo nije knjiga o ljubavi, nego o predstavama o ljubavi. Ako prihvatimo da postoji suštinska razlika između onoga što verujemo da je ljubav i ljubavi, shvatamo da najveći broj problema u odnosima proističe iz toga da sami ne pravimo razliku između onoga što je ljubav za nas lično, kako ljubav pokazujemo, tražimo ili primamo, i kako to rade druge osobe u našem životu. Pošto ljubav ne postoji sama za sebe, odvojeno od predmeta ljubavi, veomo je važno kako ta druga osoba naše ponašanje prepoznaje ili ne prepoznaje kao signale ljubavi. Kada se jednom razumeju predstave i shodno tome usaglase očekivanja, koja partneri imaju od ljubavi, postavlja se temelj za realan i kvalitetan odnos.

Od istog autora